Ekonomi

Fatih Altaylı: Düşman diye lanse edilenler parasını dövize yatırıp kendini ekonomi yönetimine karşı korumaya alan sıradan Türk vatandaşları

Türkiye’de yerleşik gerçek kişilerin yabancı mevduat oranı 6 Ekim’de yüzde 58,4’e yükselmişti

24 Kasım 2021 11:03

HaberTürk yazarı Fatih Altaylı, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan'ın "ekonomik kurtuluş savaşı" söylemine atıfta bulunarak, Türkiye'nin yeniden "dolarize" olduğunu ve 2001'e dönmeye başladığını belirtti. 

Altaylı, "Bugün itibarıyla Türk vatandaşı gerçek kişilerin toplam mevduatının yüzde 58’si dolarda. Oysa 2011 yılında TL’ye güven yüksekken bu oran yüzde 27’ye gerilemişti. Sonra yavaş yavaş arttı. 2013’te yüzde 29’a, 2018’de yüzde 40’a, 2020’de yüzde 51’e ve şimdi de yüzde 58’ye çıktı. Millet dolara yatmış bekliyor. Para bulursa yine dolar alıyor" ifadesini kullandı.

Altaylı, "Anlayacağınız ortada yabancı düşman falan yok. Dolarların tamamı bizim vatandaşlarda. Düşman diye lanse edilenler aslında kimi birkaç yüz, kimi birkaç bin, kimi ise birkaç milyon dolarını dövize yatırıp kendini ekonomi yönetimine karşı korumaya alan sıradan Türk vatandaşları. Yüzde 30’u hala AK Parti’ye oy vereceğini söyleyen insanlarımız. Bir savaş var ise eğer burada düşman ya vatandaşlar ya da yel değirmenleri" düşüncesini dile getirdi.

Yazının tamamı için tıklayın.