Gündem

Fatih Altaylı: Düne kadar ‘Kurtuluş Savaşı yoktur, keşke İngilizler kazansa idi’ diyen Fesli’nin talebelerinin hiç utanmaları da yok

13 Eylül 2022 16:38

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in, kentin düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yıl dönümü kutlamalarında Osmanlı’ya yönelik kullandığı ifadelerinin ardından başlayan tartışmaya  HaberTürk yazarı Fatih Altaylı da katıldı. Altaylı, sosyal medya hesabından  “Düne kadar ‘Kurtuluş Savaşı yoktur keşke İngilizler kazansa idi’ diyenler, şimdi ‘Kurtuluş Savaşı vardı ama padişah başlattı’ diyorlar. Fesli’nin talebelerinin hiç utanmaları da yok” paylaşımını yaptı. 

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir’in kurtuluşunu ve Milli Mücadele’nin zaferini müjdeleyen 9 Eylül'ün 100. yıldönümünde İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından organize edilen programda yaptığı konuşmada, “100 yıl önceydi. Bu toprakları yönetenler, gaflet, delalet ve hatta hıyanet içindeydi. Gençleri, kadınları, çocukları geleceği hiç düşünmediler. Sadece ve sadece saraylarındaki saltanatı korumak için bütün bir milleti ateşe attılar” ifadelerini kullanmıştı. Soyer'in sözlerine  Cumhurbaşkanı Erdoğan ve MHP lideri Bahçeli de tepki göstermişti. 

HaberTürk yazarı Fatih Altaylı, konuya ilişkin Twitter hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

“Bir grup salak Mustafa Kemal’i Sultan Vahideddin Samsun’a gönderdi demek ki kurtuluş savaşını Sultan başlattı diyor. Ulan cahil beyinsizler Kurtuluş Savaşı başlatsın diye değil,  ayaklanmaları bastırsın silahları toplasın diye gönderildi. Yalanınıza Bardakçı’yı şahit göstermeyin.

Düne kadar ‘Kurtuluş Savaşı yoktur keşke İngilizler kazansa idi’ diyenler, şimdi ‘Kurtuluş Savaşı vardı ama padişah başlattı’ diyorlar. Fesli’nin talebelerinin hiç utanmaları da yok”