Gündem

Fatih Altaylı: Dümen hızlı çevriliyor; S-400’ler de ani biçimde denize düşerse şaşırmamak lazım

"İsrail Gazze’de katliama devam ediyor, İktidar medyasında da, iktidar sözcülerinde de ses seda yok"

Cumhurbaşkanı Erdoğan

01 Şubat 2024 11:39

Gazeteci Fatih Altaylı, Beyaz Saray'ın "S-400 endişesi giderilirse Türkiye'nin F-35 programına katılımı restore edilir" açıklamasını değerlendirerek, "Dümen hızlı çevriliyor. S-400’ler de ani biçimde denize düşerse şaşırmamak lazım. Üstelik AKP döneminde bu tip dönüşlere çok şahit olduk, alışkınız." yorumunu yaptı. 

Altaylı,  Türkiye'nin F-35 programına katılımı hakkında kaleme aldığı yazıda, "Formül başından beri belli." diyen Altaylı şu ifadeleri kullandı: 

“Aldığınız S-400 savunma sistemini satıcıya iade edin. Sipariş verdiğiniz ikincisini almayın. Rusya ile savunma sanayii ticaretini bırakın.”

Peki, Türkiye bunu yapar mı? Ne yalan söyleyeyim yapmaz diyemem. “Biz bunları zaten düşürdüğümüz uçağın, öldürülen pilotunuzun diyeti olarak almıştık. Parası sizde kalsın ama malları geri alın” diyebilir.

İsrail Gazze’de katliama devam ediyor. Güney Afrika’nın İsrail’i soykırımla suçlayarak açtığı dava Lahey Adalet Divanı’nda kabul edilip görülmeye başlarken, buna sevinç çığlıkları atarak destek vermesi umulan iktidar medyasında da, iktidar sözcülerinde de ses seda yok. Bu önemli davaya büyük bir sessizlikle yaklaştılar. Bu sessizliğin nedeni “Bu konuyu büyütürsek, halk bize siz niye yapamadınız da Hristiyan Güney Afrika yaptı diye sorar”dan değil herhalde. İktidar liderinin ve sözcülerinin İsrail yanlısı sert açıklamaları ise aniden kesildi. İsveç’in NATO’ya hızlı kabulünü ise burada yazmaya gerek bile görmüyorum. Belli ki, Türkiye yine hızlı bir dönüş, hızlı bir politika değişimi içinde. Dümen hızlı çevriliyor, hızlı bir manevra yapılıyor."

Yazının tamamını okumak için tıklayın


TIKLAYIN - Beyaz Saray'dan Türkiye'nin F-35 programına katılımı hakkında açıklama