Gündem

Fatih Altaylı: DHMİ Genel Müdür Yardımcısı Murat Gül, Bakan Karaismailoğlu’nun özel kalemliğini yaptığı dönemde inanılmaz bir mal varlığına kavuşmuş

04 Haziran 2024 12:42

Gazeteci Fatih Altaylı, DHMİ Genel Müdürlüğü Genel Başkan Yardımcısı Murat Gül'ün, eski bakan Adil Karaismailoğlu'nun özel kalemliğini yaptığı dönemde büyük mal varlıklarına ulaştığını, bu bilgilerin Bakan Abdulkadir Uraloğlu’na ulaştığını ve Bakan’ın tüm bunlardan çok rahatsız olduğunun konuşulduğunu aktardı. 

DHMİ kaynaklarından yeni bilgiler geldiğini paylaşan Altaylı, "Murat Gül’den duyulan rahatsızlığın temelinde daha vahim iddialar yatıyormuş. Gül, eski Bakan Karaismailoğlu’nun özel kalemliğini yaptığı dönemde inanılmaz bir mal varlığına kavuşmuş. Bakanlıkta anlatılanlara göre son 3 yıl içinde Murat Gül’ün eşi Dilek Gül adına Çankaya ilçesi Çayyolu’nda lüks bir daireyi inşaat aşamasında satın alınmış. Yine Dilek Gül adına Ankara Keçiören ilçesi Subay Evleri’nde 3 adet daire, M.E. adlı kişiden satın alınmış. Dilek Gül adına Konya ili Selçuklu ilçesinde 2 adet daire Ö.İ.Y. adındaki kişiden satın  alınmış. Çiftin banka kayıtları ile bu alışverişler arasında bir uyum da olmadığı ortaya çıkmış. Eşi adına alınanların yanı sıra kayınpederi R.A. adına da son 4 yıl içinde Mersin’de çok miktarda arsa ve tarla, Ermenek’te 1 adet daire, İstanbul’da 1 adet daire, Karaman merkezde imarlı arsalar satın alınmış. Bu satın almaların hemen öncesinde banka hesaplarına elden mevduat girişleri olduğu da tespit edilmiş." dedi. 

"Bu bilgilerin Bakan Uraloğlu’na ulaştığı ve Bakan’ın tüm bunlardan çok rahatsız olduğu söyleniyor." diyen Altaylı, "Umarım gerçekten “rahatsız oluyordur”. değerlendirmesini yaptı. 

Yazının tamamını okumak için tıklayın