Gündem

Fatih Altaylı'dan Yılmaz Güney yazısıyla ilgili açıklama: Yazıyı yeni zannedip yorum yapanlardan ricam...

18 Eylül 2023 08:18

Gazeteci Fatih Altaylı, sanatçı Yılmaz Güney'le ilgili 2000 yılında Hürriyet'te kaleme aldığı yazıyı dün yeniden hatırlatması üzerine gelen tepkilere yanıt verdi. Altaylı, bu yazının bugünkü tartışmalara ışık tutması amacıyla hatırlatma yazısı olduğunu ifade etti.

Altaylı, X'ten şu ifadeleri kullandı: 

"Yılmaz Güney hakkında 23 yıl önce yazdığım yazıyı yeni zannedip yorum yapanlardan ricam bu yazının 2000 yılında yazıldığını bugün sadece o gün yapılan tartışmaları yeni tartışmalara ışık tutması açısından açısından hatırlattığımı anlamaları"

Ne olmuştu? 

Oyuncu Farah Zeynep Abdullah'ın, sanatçı Yılmaz Güney hakkında, "Sinemamızın en iyi kadın döven erkeği" sözleri tartışma başlatmış, Güney'in ailesi de Abdullah'a dava açacaklarını söylemişti. Gazeteci Altaylı da bu tartışmanın başladığı 23 yıl önceki Hürriyet'teki köşesindeki, "Benim için Yılmaz Güney, Türkiye’nin Avrupa’daki imajını yerle bir eden, bunu da kendi menfaatleri için yapan bir katildir" ifadesini dünkü köşesinde hatırlatmıştı. 

TIKLAYIN- Fatih Altaylı 23 yıl önceki yazısını hatırlattı: Yılmaz Güney, Türkiye’nin imajını yerle bir eden, bunu da kendi menfaatleri için yapan bir katildir

Söz konusu yazıyı okumak için tıklayın 

TIKLAYIN - Farah Zeynep Abdullah'tan Yılmaz Güney'in ailesine "dava" yanıtı: Ok, hakimi vurmak yok ama