Gündem

Fatih Altaylı’dan oğlunun anneannesini öldürmesinde basına da pay biçen Abdüllatif Şener’e: Çüş, hadi oradan, haddinizi bilin!

"Abdüllatif Şener’in oğlu anneannesini öldürdü, suç basına kaldı"

02 Ağustos 2024 12:22

Gazeteci Fatih Altaylı, TBMM Özel Kalem Müdür Yardımcısı oğlu Bedirhan Şener'in evinde rehine aldığı 80 yaşındaki anneannesi Leyla Çetiner'i silahla vurarak öldürmesinde basına da pay biçen AKP'nin kurucularından eski Başbakan Yardımcısı ve eski CHP Konya Milletvekili Abdüllatif Şener’e tepki gösterdi.

Şener, dün yaptığı açıklamada, oğlunun işsiz kalmasının sıkıntılarıyla psikolojik sorunlar yaşadığını, sonrasında en düşük maaşla Meclis personeli olarak işe başladığını ancak medyadaki söz konusu haberlerin psikolojik sorunlarını ağırlaştırdığını söylemişti.

Fatih Altaylı bugünkü yazısında Şener’e sert bir dille tepki gösterdi;

“Eski bakan ve emekli milletvekili Abdüllatif Şener’in oğlu anneannesini öldürdü, suç basına kaldı. Abdüllatif Şener öyle diyor. Oğlu TBMM’de işe girince haber konusu olmuş, bu da onun psikolojisini bozmuş ve bu yüzden anneannesini öldürmüş. Bu çıkarıma dense dense ‘çüşş’ denir. Eğer öyle ise bile meselenin sorumlusu Abdüllatif Şener’dir. Çünkü eğer oğlunu nepotizmin, adam kayırmacalığın dik alakasını yaparak TBMM’de işe sokmasa, öyle bir rezillik olmamış olacağı için gazeteciler bu rezilliği yazamazdı ve Abdüllatif Şener’in oğlunun da psikolojisi bozulmaz ve anneannesini öldürmezdi. Yani anlayacağınız Abdüllatif Bey, kayınvalidenizin ölümünün nedeni biz gazeteciler değil, siz kayırmacı siyasetçilersiniz. Milletin çocukları açken, işsizlikten kıvranırken, belediyedeki temizlik işçisi kadrosu için on binlerce üniversite mezunu sıraya ve sınava girerken siz ‘psikolojik’ sorunlu oğlunuzu TBMM’ye sokmaktan utanmayacaksınız ve utanmadan bizleri suçlayacaksınız. Hadi oradan. Haddinizi bilin. Ya oğlunuz TBMM Başkanı öldürseydi ya da genel kurul salonuna silahla dalsaydı ne olacaktı! Onu hiç düşündünüz mü!”

Yazının tamamını okumak için tıklayın.