Gündem

Fatih Altaylı’dan ismini gizleyen vergi rekortmenlerine: Acaba AKP döneminde zenginleşmek ayıp mı oldu!

29 Ağustos 2024 12:22

Gazeteci Fatih Altaylı,  vergi rekortmanleri listesinde ismini açıklayanların çoğalmasına dikkati çektiği bugünkü yazısında “Sanki vergi ödemek ayıpmış gibi, utanılacak bir şeymiş gibi isimlerini gizliyorlar. Acaba neden! İsmini gizleyenlerin sayısının da, oranının da AKP döneminde artması ise bir başka gerçek. Acaba bu dönemde zenginleşmek ayıp mı oldu! Vergi listeleri açıklandıkça şaşırıyoruz” diye yazdı.

Gelir İdaresi Başkanlığı'nın (GİB) yayınladığı 2023 yılında Türkiye genelinde en fazla vergi beyan eden 100 vergi mükellefinin 73'ü adının açıklamasını istemedi. Kurumlar vergisinde de ilk 100'e giren 34 şirket adını açıklamadı. Fatih Altaylıi konuya ilişkin olarak kaleme aldığı yazısında şunları kaydetti:

“Adının açıklanmasını istemeyen mükellef sayısı her yıl artıyor. Eskiden bir bilemedin iki üç mükellef adını gizlerdi. Şimdi listenin ilk 10 sırasındaki isimlerin yarısı, ilk yüzün yarısından fazlası adının açıklanmasını istemiyor. Sanki vergi ödemek ayıpmış gibi, utanılacak bir şeymiş gibi isimlerini gizliyorlar. Acaba neden! İsmini gizleyenlerin sayısının da, oranının da AKP döneminde artması ise bir başka gerçek. Acaba bu dönemde zenginleşmek ayıp mı oldu!”

Yazının tamamını okumak için tıklayın.

TIKLAYIN –  Vergi rekortmenleri sürprizi: İlk 100 sıralamasında Gelir'de 73, Kurumlar'da 34 mükellef adının açıklanmasını istemedi!

TIKLAYIN - Vergi rekortmenleri açıklandı: İlk iki sıradaki Selçuk ve Haluk Bayraktar kardeşler Rahmi Koç'u geçti!

TIKLAYIN - Kurumlar Vergisi'nde 2023 rekortmeni Ziraat Bankası; ilk 10'un 8'i bankalardan oluştu