Politika

Fatih Altaylı: Ankara'da konuşulan şu; Meral Akşener, oğlunun büyükelçi olmasını istemiş

06 Haziran 2024 11:33

Gazeteci Fatih Altaylı, bir önceki İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın görüşmesini yorumlayarak, Akşener'in oğlu Fatih Akşener'in büyükelçilik istediği iddialarının Ankara'da konuşulduğunu aktardı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile İYİ Parti'nin eski Genel Başkanı Meral Akşener'le Külliye'deki sürpriz bir görüşme gerçekleştirdi. Görüşme yaklaşık 40 dakika sürerken, ziyaretin içeriğine dair bir bilgi verilmedi. Akşener'in genel başkanlığı bırakmadan önce sert muhalefet ettiği Erdoğan'la genel başkanlığın ardından görüşmesine çok ayıda eleştiri geldi.

Gazeteci Fatih Altaylı dikkat çeken bir iddiayı gündeme getirdi. Altaylı YouTube kanalında Akşener-Erdoğan görüşmesine dair şu ifadeleri kullandı: 

"Ankara'da konuşulan şu. Doğru mudur değil midir bilmem. Meral Akşener'in bir aile ferdinin büyükelçilikle ödüllendirilmesi için... Belki de böyle demek doğru olmadı ama. Ailesinden bir kişi, bir yere büyükelçi tayin edilmesini istiyormuş. Bununla ilgili bir kaç ay içinde daha önce de bazı girişimler olmuş. Bununla ilgili bir görüşme olduğu söyleniyor. Bunu da galiba Aytun Çıray da dile getirdi. Zannederim ki oğlu için istiyorlar. Hatta konuşulan şu; işte oğlu Fatih Akşener Galatasaray Lisesi mezunu. Onun için Paris büyükelçiliği gibi dedikodular varmış Ankara'da. Ben de dedim ki Paris olmaz, Paris'i vermezler. Fransızca konuşulan Senegal ve Cezayir gibi yerler olabilir ama Paris ciddi bir yerdir, vermezler. Biliyorsun AK Parti, büyükelçiliği kendisine destek verenler ödül gibi rüşvet gibi dağıtmaya başladı. Çok da büyükelçilik verdi böyle."


TIKLAYIN - Akşener-Erdoğan görüşmesi sosyal medya gündeminde