Gündem

Fatih Altaylı: Bandıra bandıra ye beni

"Belli ki, milletin uyduğu bu çağrıya uymayan yine AK Partililer olmuş"

30 Eylül 2022 12:26

HaberTürk yazarı Fatih Altaylı, AKP milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu ile boşanma aşamasındaki eşi eski Türk Hava Kurumu Üniversitesi Rektörü Ünsal Ban’ın sahip olduğu 4,5 milyon dolar değerindeki yatın Malta bandıralı olmasına dikkati çekti.

Altaylı, bugünkü yazısının “Bandıra bandıra ye beni” başlıklı bölümünde, Binali Yıldırım’ın Ulaştırma bakanı olduğu dönemde “sahibi Türk olan yatların Türk bayrağı taşımasını teşvik etmek üzere bu tekneler üzerindeki vergi yükünü kaldırılması” düzenlemesini hatırlattı.

“İktidarın zorlamasıyla da olsa çoğunluk Türk bandırasını tercih etti. Ama belli ki, milletin uyduğu bu çağrıya uymayan yine AK Partililer olmuş” diyen Altaylı, “AK Partili vekilin teknesine Malta bandırasını tercih etmiş. Niye acaba!” diye yazdı.

Yazının tamamını okumak için tıklayın.


Ne olmuştu?

Hakkında organize suç örgütü lideri olma suçlamasıyla yakalama kararı bulunan Sedat Peker, "Deli Çavuş' isimli Twitter hesabından eşi eski Türk Hava Kurumu (THK) Üniversitesi Rektörü Ünsal Ban, onun boşanma aşamasındaki eşi olan AKP Erzurum Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu ve eski Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Başkanı Ali Fuat Tașkesenlioğlu hakkında bir dizi iddia ortaya atmıştı. Peker ayrıca Tașkesenlioğlu’nun boşanma aşamasındaki eşi eski Türk Hava Kurumu (THK) Üniversitesi Rektörü Ünsal Ban’ın kendisine gönderdiği bir videoyu paylaşmıştı. Ban tarafından kayda alınan videoda Taşkesenlioğlu'nun elinde bıçak olduğu görülmüştü.

Ban hakkında, boşanma aşamasındaki eşine ait kişisel verileri organize suç örgütü lideri ile paylaşma, tehdit ve şantaj suçlamaları bulunuyor.

TIKLAYIN - Sedat Peker: Ünsal Ban, Zehra Taşkesenlioğlu'nun kendisine bıçakla saldırarak kısmen yaraladığı olaydan sonraki görüntüleri bana yolladı

TIKLAYIN - Saymaz: Ünsal Ban, kaçtığı 4,5 milyon liralık tekneyi, AKP'li Zehra Taşkesenlioğlu'nun parasıyla almış

TIKLAYIN - İyi Partili Aytun Çıray Meclis gündemine taşıdı: Ünsal Ban'ın 4.5 milyon liralık yatıyla FETÖ’cü mü kaçırıldı?