Gündem

Fatih Altaylı: 100 yıllık Cumhuriyet’in 80 yılda edindiği varlık, mirasyedi varis tarafından yok ediliyor

01 Kasım 2023 10:45

Gazeteci Fatih Altaylı, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in yurtdışı turlarına dikkat çekerek, "Körfez ülkeleri bile “Olsa dükkan senin” demiş olmalılar. Batı’dan gelmesi muhtemel üç beş kuruş ise zaten “Hamas terör örgütü değildir” cümlesini aşamazdı. Kaldı tek çare: Her mirasyedi gibi eldeki avuçtakini satmak.

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, EÜAŞ’a bağlı hidroelektrik santrallerinin, elde kalan son birkaç limanın, hâlâ Karayolları’nın elinde kaldığı için nispeten ucuz fiyatlı olan birçok otoyolun, hangisi kaldı ise kalan köprülerin ve kamuya ait arsa ve arazilerin özelleştirileceğini açıkladı. Bu, tam bir mirasyedi tavrıdır" diye yazdı.

TIKLAYIN | Mehmet Şimşek açıkladı: Köprüler, otoyollar, limanlar ve HES'ler özelleştirilecek

100 yıllık Cumhuriyet'in 80 yılda edindiği varlığın bir mirasyedi varis tarafından yok edildiğini kaydeden Altaylı, "Siz ülkeyi bir kumarbaz gibi, riskli politikalar ile yönetir, üstüne bir de lüks ve şatafata düşerseniz olacak olan budur.

500 milyon dolarlık uçağa binebilmek 1 milyar dolarlık barajı yarı fiyatına, masada “rest” çekebilmek için atadan, babadan miras limanı üç otuza satarsınız.

Çünkü mirasyedilerde mantık “gittiği yere kadar”dır. Gidecek yer kalmayıncaya kadar. Ondan sonrası tufandır" ifadelerini kullandı.

Yazının F için tıklayın...