Bilim / Teknoloji

Facebook kendi kripto para birimini piyasaya sürmeye hazırlanıyor

"Libra" adı verilen kripto para 2020 yılında piyasaya sürülecek

18 Haziran 2019 16:03

Geçtiğimiz hafta, Facebook’un kendi kripto para birimini piyasaya sürmeye hazırlandığı, aralarında Visa, Mastercard, Uber ve PayPal’in bulunduğu birçok şirketin desteğini aldığı belirtilmişti. Sputnik Türkiye'nin The Wall Street Journal'dan aktardığına göre, söz konusu kripto para biriminin Libra adıyla piyasaya sürüleceği ve yönetiminden sosyal medya şirketinin değil, şirketlerin oluşturduğu konsorsiyumun sorumlu olacağı ileri sürülmüştü.

Facebook’tan yapılan açıklamaya göre, kripto para birimi Libra ve dijital cüzdan Calibra 2020 yılında piyasaya sürülecek ve Calibra, 'Messenger ve Whatsapp’ta bağımsız bir uygulama' olacak.

Şirketten yapılan açıklamada Calibra'nın, banka ve kredi kartlarının kullandığı aynı doğrulama ve dolandırıcılık karşıtı süreçlerini kullanacağı vurgulanırken, söz konusu dijital cüzdanın ayrıca herhangi bir hesap bilgisi ve finansal veriyi 'kullanıcının izni olmadan' Facebook ya da herhangi bir üçüncü tarafla paylaşamayacağının altı çizildi.

The Guardian’ın haberine göre, 2,4 milyar kullanıcısı olan Facebook’un bu girişimi finans dünyasını değiştirecek bir hamle olabilir.