Gündem

F-4 mağdurlarının araçları kaskosuz çıktı

Zarar tazmini için 10 gündür MSB’den yanıt bekleniyor, araçlar brandayla korunuyor

14 Eylül 2023 13:35

Ankara’da Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı’nın (TPAO) otoparkına düşen savaş uçağı parçasının hasar verdiği üç aracın da kaskosuz olduğu ortaya çıktı. Araç sahipleri, zararlarının Milli Savunma Bakanlığı (MSB) tarafından karşılanmasını beklerken, 10 gündür araçlarına da dokunamıyor. TPAO personeli mağdurlar, MSB’den yanıt alamamaları durumunda dava açmaya hazırlanıyor.

Açık otoparkta araçların üzerine düşmüştü

Hava Kuvvetleri Komutanlığı'na ait F-4 savaş uçağının yakıt tankı, uçak 4 Eylül’de Ankara semalarında uçuş sırasındayken bilinmeyen bir nedenle koparak, TPAO’nun açık otoparkına düşmüştü. Yakıt tankının üzerine düştüğü park halindeki iki otomobil ile bir hafif ticari araçta maddi hasar oluşmuştu. Milli Savunma Bakanlığı'ndan, olayla ilgili yapılan açıklamada, “Hava Kuvvetleri Komutanlığımıza ait F-4 savaş uçağının bir parçası, Ankara semalarında uçuşu esnasında bilinmeyen bir sebeple TPAO'ya ait açık bir otoparka düşmüştür. Uçak emniyetli bir şekilde Eskişehir meydana iniş yapmıştır. Olayda herhangi bir can kaybı ve yaralı bulunmamaktadır. Konuyla ilgili ayrıntılı teknik inceleme devam etmektedir" denilmişti.

Üzeri branda örtülü halde bekliyor

6 metre uzunluğundaki yakıt tankı, yapılan incelemenin ardından kamyonete yüklenerek kaldırıldı, ancak bundan sonra, TPAO personeli olan araç sahiplerinin mağduriyeti başladı. Araç sahiplerinin yüksek kasko fiyatları nedeniyle otomobillerine kasko yaptırmadığı ortaya çıkarken, araç sahipleri zararlarının MSB tarafından karşılanmasını talep etti. Bakanlığa yazılı şekilde başvuran araç sahipleri, kendilerine zararlarının karşılanacağı söylense de henüz başvurularına bir yanıt alamadı. Herhangi bir resmi işlem yapılamadığı için yerlerinden kaldırılmayan araçların üzeri brandayla örtülerek muhafazaya alındı. Araç sahiplerinin, MSB’den bir yanıt alamamaları durumunda ise dava açmaya hazırlandıkları öğrenildi.