Spor

Eyüpspor Başkanı Özkaya: Hayalim, Luka Modric'i Türkiye'ye getirmek

22 Aralık 2022 15:12

Spor Toto 1. Lig Kulüpler Birliği Başkanı ve Eyüpspor Başkanı Murat Özkaya, en büyük hayalinin Hırvatların dünyaca ünlü futbolcusu Luka Modric'i Türkiye'ye getirmek olduğunu belirtti. Özkaya, "Ekonomik olarak bunlar mümkün değil. Bizim asıl hedefimiz, kendi Ronaldo ve Modriclerimizi yetiştirmek olmalı" diye konuştu.

Özkaya, D Smart'ta yayımlanan Gündem Özel programında açıklamalarda bulundu. Kulüplerin yönetim sıkıntısı olduğunu vurgulayan Özkaya, şöyle konuştu:

1. Lig Kulüpler Birliği Başkanı olduktan sonra kulüplerle birlikte yeni bir yol haritası çizmeye çalışıyoruz. Elimizde bir spor yasası var. Bu yasanın iyi yanları da var, kötü yanları da var. Ama bu yasayı düzeltebilecek paydaşlarımız var. Sorunun ana kaynağı Türk sporundaki kulüp yönetimi. Geçtiğimiz 20 senede Süper Lig'e 60 takım çıkmış ve her kulüp her şeyin daha güzel olacağını düşünmüş. Herkes sizden birşeyler bekliyor ve üzerinize ağır bir yük biniyor. Bu baskıyla yıldız oyuncular alınıyor. Uzun sözleşmeler yapılıyor ve sonrasında bu oyuncular kulüpten gitmiyor. İşler beklendiği gibi gitmiyor. Süper Lig'e çıkan takımların çoğu düşmüş. Bu alınan oyuncuların sözleşmeleri devam ediyor ve kulübün üzerinde yüklü bir maddi külfet kalıyor. Kontratlar devam ederken kur farkı çıkıyor. Sözleşmesi devam eden oyuncuların yanı sıra yeni oyuncular da almak gerekiyor. Borç bu şekilde katlanarak büyüyor. Bunu değiştirmemiz gerekiyor. Çok sert kurallar getirmemiz gerekiyor. Yeni yasa bunu destekliyor ama caydırıcı şekilde cezalar da verilmesi gerekiyor. Kulüplerimiz önemli değerler ve ayakta tutup sahip çıkmak zorundayız. Bizim kulüp başkanlarının önüne kuralları koymamız gerekiyor. Bu kuralların dışına hareket edilmeyecek şekilde olacak. Futboldaki en büyük sıkıntı sürdürülebilirlik. Alttan gelen kulüplerin Süper Lig'e çıkması için bazı kriterleri olması gerek. Ben takımımı bir yere getirdim. Artık Kulüpler Birliği Başkanı olarak kulüpleri belli bir yere getirmek istiyorum." 

"Kendi Ronaldo ve Modriclerimizi yetiştirmemiz lazım"

Özkaya en büyük hayalinin Luka Modric'i Türkiye'ye getirmek olduğunu söyleyerek, "Cristiano Ronaldo'yu almak ister misiniz" sorusuna ise, "Tabii ki isterim. Ama ekonomik olarak mümkün değil. Bizim asıl hedefimiz kendi Ronaldo ve Modriclerimizi yetiştirmek olmalı"  yanıtını verdi.

Altyapı konusuna da değinen Özkaya, "Altyapılarımız kötü değil. Sistemimiz doğru değil. Altyapıdan oyuncularımız çıkıyor. Altınordu gibi örnekler var. Biz, gidip yabancı bir oyuncuya ne yapacağını bilmeden kontrat yapıp parasını ödüyoruz. Ama altyapıya harcamıyoruz. Ben de bir kez hata yaptım. Şu anda takımda olmayan bir oyuncuyu ben almak istemiştim. Ama istediğimiz verimi alamadık. Bu para gitti. 300 bin euroya alamadığım bir oyuncu başka bir kulübe 900 bin euroya gitti. Ağır kurallar gelmeden Türk futbolu iyiye gitmez. Türk futbolunda hatayı hep birlikte yapıp bir kişiye yüklüyoruz" dedi.