Gündem

Evrensel Genel Yayın Yönetmeni Fatih Polat: AKP, muhalefeti ezmek için 15 Temmuz'u kullanmaya devam ediyor

Fotoğraf: Evrensel gazetesi

15 Temmuz 2023 08:25

Evrensel gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Fatih Polat, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan tarafından "Allah'ın lütfu" olarak değerlendirilen 15 Temmuz 2016 darbe girişiminin üzerinden 7 yıl geçtiğini belirterek, "Darbe girişiminin iktidar cenahı açısından anlamı ayrıca önemli. Çünkü AKP, tüm siyasal alanı kendi etrafında kurma ve muhalefetin diri unsurlarını ezmek açısından 15 Temmuz’u bir bahane olarak kullandı ve kullanmaya devam ediyor" dedi.

15 Temmuz sürecinde uygulamaya sokulan OHAL'in basın kurumlarıyla sınırlı kalmadığını, pek çok televizyon ve radyo kanalının kapatıldığını savunan Polat, yazısında, şu ifadeleri kullandı:

"Televizyon kanallarımızın kapılarına mühür vuruldu, bir kanalın yayın yapmasını mümkün kılan ne varsa el konuldu. Kararname ile çöküldü demek daha doğru.

Yeniden soralım: 15 Temmuz darbe girişimi gecesi darbeye karşı yayın yapmış olan ve Cemaat ile uzaktan yakından ilgisi olmadığını dünya alemin bildiği bu kanallar neden kapatıldı? O dönem basın alanı ve ilgili kurumlardan sorumlu başbakan yardımcısı olan Numan Kurtulmuş bugün TBMM Başkanı sıfatıyla 15 Temmuz’a karşı açıklamalar yapıyorsa, o darbeyi bahane ederek, ilgisiz bir sürü basın organının hukuksuzca kapatılması ve mallarına çökülmesine dair de konuşmalıdır.

Talebimiz açık: Bizden çaldıklarınızı geri verin!

Yazının tamamı için tıklayın...
https://www.evrensel.net/yazi/93310/bizden-caldiklarinizi-geri-verin