Gündem

Evrensel başyazarı: Putin'in Wagnerleri isyan etti, Erdoğan'ın "Wagnerleri" ne olacak?

27 Haziran 2023 06:58

Evrensel gazetesi başyazarı İhsan Çaralan, Rusya'nın paramiliter gücü Wagner'in isyanını değerlendirdiği yazısında, "Wagner isyanı en azından askeri bir harekat olarak bitmiştir ama Putin’in bu isyan girişimini “Allah’ın bir lütfu olarak” kullanması henüz başlayacaktır! Çünkü böyle durumlarda “başarısızlık” mutlaka cezalandırılır.

Özellikle otoriter rejimlerde bu tür cezalandırmalarda asıl fatura daha çok halka çıkarılır! Ülkemizde 15 Temmuz darbe girişiminin faturasının asıl olarak demokratik kazanımların tasfiyesi ve tek adam rejimine geçilmesinin dayanağı yapılarak darbe giriminin faturasının halklarımıza çıkarılması gibi
" ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin de kendi Wagner'i hatta Wagner'leri olduğunu kaydeden Çaralan, "Türkiye’de bir özgünlük var. Evet, SADAT paramiliter bir organizasyon ama Rusya Wagner’inden farklı olarak bir ideolojisi de var. Başkenti İstanbul, resmi dili Arapça olan bir İslam devleti amacı da güdüyor.

Erdoğan’ın sadece SADAT’ı yok, bir de Özgür Suriye Ordusu ve onunla “iltisaklı” cihatist militanlardan oluşan organizasyonlar da var. Çünkü bunlar Türkiye’den maaş alıyorlar ve silah ve mühimmatları da Türkiye tarafından karşılanıyor" dedi.

Yazının tamamı için tıklayın...