Seçim 2023

Evrensel başyazarı: Bahçeli'nin Cumhur İttifakı'nı ağzına almadığını görüyoruz, bu da kopma sürecine girdiği iddialarını güçlendirmektedir

12 Nisan 2023 07:08

Evrensel gazetesi başyazarı İhsan Çaralan, seçime katılma hakkı kazanan 26 partiden 13'ünün ittifak çatısı altında seçime girdiğini belirterek, "Bahçeli ve Erdoğan, bir yıl kadar önce seçim yasasını kendi lehlerine olacak biçimde değiştirmişlerdi. Buna göre ittifaka giren partilerin toplam oyu yüzde 7’yi geçerse ittifak partileri barajı geçmiş sayılacak, ama milletvekili çıkarabilmek için o bölgede en az 1 milletvekili çıkarabilecek oyu alması da gerekecekti.

Bu açıdan bakıldığında Cumhur İttifakı'nın; seçim yasasını çok sesli muhalefetin bir araya gelmeyeceği ama Erdoğan ve Bahçeli’nin aralarında kolayca çözeceklerini var sayarak bu yasayı çıkardığı açıkça anlaşılmaktadır. Ancak bu düzenleme en fazla Cumhur İttifakı'nın aleyhine oldu!" diye yazdı.

Erdoğan'ın seçim yasasını değiştirerek beklediği amacı gerçekleştiremediğini savunan Çaralan, "Dahası son haftalarda günde birkaç “Adayımız belli kararımız net” diye tekrarlayarak herkese meydan okuyan Bahçeli’den artık bu sloganı duymadığımız gibi Cumhur İttifakı'nı da ağzına almadığını görüyoruz. Bu da Bahçeli’nin (MHP) Cumhur İttifakı'ndan kopma sürecine girdiği iddialarını güçlendirmektedir" ifadelerini kullandı.

Yazının tamamı için tıklayın...