Spor

Evi soyulan Sterling, "ailesinin güvende olduğundan emin olana kadar" Katar'a dönmeyecek

06 Aralık 2022 08:47

T24 Dış Haberler

2022 Dünya Kupası'nda çeyrek finale yükselen İngiltere'nin 27 yaşındaki yıldız oyuncusu Raheem Sterling'in arkadaşlarına "ailesi tamamıyla güvende olana kadar" milli takıma tekrar katılmak için Katar'a dönmeyeceği belirtildi.

İngiliz yıldız, 3 Aralık'ta evine hırsızlar girmesi nedeniyle Katar'daki milli takım kampından ayrılarak başkent Londra'ya gitmişti. 

Olayın Sterling'i "sarstığını" belirtildi. 

Britanya'da yayın yapan tabloid The Sun'a konuşan bir kaynak, "Raheem herkese 'Ailemin yüzde yüz güvende olduğundan emin olana kadar hiçbir şekilde geri dönmeyeceğim' dedi. O güvenlik konuşunda bilinçli biri, mevcut evine taşınmasının en büyük nedenlerinden biri çevresinde düzenli devriyeler yapılmasıydı" ifadelerini kullandı. 

The Mirror'a konuşan bir sözcü de, "Şu anda Sterling'in odağı evde olmak ve ailesini desteklemek" dedi. 

Sterling'in komşuları Daily Mail'e yaptıkları açıklamada İngiliz yıldızın soyulan dördüncü Chelsea'li futbolcu olduğuna dikkat çekerek, bunun sorumlusunun "içeriden insanlar" olduğuna inandıklarını ifade etti.

3 Aralık'ta Sterling ailesinin Londra'daki evi, futbolcu Katar'da ve ailesi evde değilken soyuldu. Sterling'in eşi, evde mücevherat ve saat çalındığını fark ettikten sonra polise haber vermişti. 

İngiltere, cumartesi günü Dünya Kupası çeyrek final karşılaşması için favorilerden Fransa'nın karşısına çıkacak.