Spor

Everton-Manchester City maçı öncesi Ukrayna'ya destek

İngiltere Premier Lig'in 27. haftasında Everton'ın Manchester City'yi konuk ettiği karşılaşma öncesinde "Savaşa hayır" mesajı verilirken Ukraynalı oyuncu Oleksandr Zinchenko, duygusal anlar yaşadı

26 Şubat 2022 21:04

Birçok Avrupa ülkesinde oynanan maçlar öncesinde Rusya'nın Ukrayna'yı işgali protesto edilirken Everton - Manchester City mücadelesi öncesinde de "Savaşa hayır" çağrısı yapıldı. Stadyum ekranında yer alan görselde "Putin'i ve savaşı durdurun" ifadeleri yer aldı.

Manchester City'nin futbolcusu Zinchenko, ülkesi Ukrayna'ya destek verilen anlarda gözyaşlarına hakim olamadı.

Gözyaşlarına boğulan Zinchenko'ya iki takım oyuncuları da mücadele öncesinde destek verdi.

25 yaşındaki Zinchenko, geçtiğimiz günlerde Instagram'dan Putin'in resmiyle yaptığı paylaşımda, "Umarım en acı şekilde ölürsün, yaratık!" ifadelerini kullanmış ve bu paylaşımını bir süre sonra silmişti.

Zinchenko, Rusya - Ukrayna geriliminin tırmanışta olduğu geçtiğimiz günlerde de şu paylaşımı yapmıştı:

"Bütün medeni dünya ülkemdeki durumdan endişeli. Uzak durup fikrimi aktarmaya çalışamam. benim ülkem. Doğduğum ve büyüdüğüm ülke. Uluslararası Spor arenasında renklerini savunduğum bir ülke. Yüceltmeye ve geliştirmeye çalıştığımız bir ülke. Sınırları dokunulmaz kalması gereken bir ülke. Ülkem Ukraynalılara ait ve hiç kimse ona sahip çıkamayacak. Pes etmeyeceğiz! Ukrayna'ya zafer."