Spor

Euroleague'de Fenerbahçe ilk raundu kaybetti

27 Nisan 2023 06:52

Turkish Airlines EuroLeague'de Play-Off serisinin ilk maçında Fenerbahçe Beko, deplasmanda karşılaştığı Olympiacos'a 79-68 mağlup oldu.

Turkish Airlines EuroLeague'de 1-8 eşleşmesinin ilk maçında Olympiacos, sahasında Fenerbahçe Beko'yu ağırladı. Ev sahibi ekip, ikinci yarıda özellikle dış şutlarda sağladığı etkili performans ile Fenerbahçe Beko'yu 79-68 mağlup ederek seride 1-0 öne geçti.

3 galibiyete ulaşanın adını Final Four'a yazdıracağı serinin ikinci maçı, 28 Nisan Cuma günü yine Olympiacos'un ev sahipliğinde oynanacak.

Dış şutlar belirledi

Olympiacos, sahasında ağırladığı Fenerbahçe'yi 79-68 ile geçerken dış şutlarda önemli bir fark ortaya çıkardı. Özellikle eski Galatasaraylı Isaiah Canaan'ın üçüncü periyotta üst üste bulduğu üçlük isabetleri, farkın ev sahibi takım lehine açılmasını sağladı.

Olympiacos, mücadeleyi %55.2 ile 16 üçlük isabeti bularak tamamlarken Isaiah Canaan, üç sayılık atışlarda 6/7 ile oynadı. Fenerbahçe Beko ise karşılaşmayı %45 ile 9 üçlük isabeti bularak noktaladı.

Olympiacos'ta Sasha Vezenkov, 19 sayıyla maçın en skorer ismi olurken Isaiah Canaan 18, Shaqueille McKissic 11 sayıyla oynadı. Fenerbahçe Beko'da Jonathan Motley, 15 sayıyla takımın en skorer ismi olurken Dyshawn Pierre 13, Marko Guduric 12 sayı, Nigel Hayes-Davis 11 sayı üretti.