Spor

EURO 2024'ü garantileyen ülkeler

21 Kasım 2023 07:10

2024 Avrupa Futbol Şampiyonası Elemeleri'nde son hafta dün oynanan maçlar ile başladı. D Grubu'ndan çıkmayı garantileyen A Milli Takım, Galler'le deplasmanda kozlarını paylaşacak. İşte 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası Elemeleri'nde gruptan çıkan takımlar ve tüm ihtimaller...

Şu ana kadar 16 takım EURO 2024'ü garantilerken 5 kontenjan, elemelerdeki son hafta maçlarının ardından tamamlanacak. 3 takım ise play-off sonrasında belirlenecek.

2024 Avrupa Futbol Şampiyonası Elemeleri'nde gruplarda oluşan son tablo şu şekilde

A GRUBU

İspanya ve İskoçya, gruptan çıkmayı garantileyen takımlar oldu. İspanya liderliği alırken; İskoçya ise ikinci olarak dev turnuvaya gitme hakkı kazandı.

B GRUBU

Fransa ve Hollanda, EURO 2024'e katılmayı garantiledi.

Grupta üçüncü sırada yer alan Yunanistan'ın play-off 'tan turnuvaya katılma ihtimali bulunuyor.

C GRUBU

Grupta liderlik koltuğunda oturan İngiltere, ilk sırayı garantilemiş durumda. İtalya 2. sırada 14 puanla EURO 2024'e gitmeyi garantiledi.

D GRUBU

A Milli Futbol Takım, gruptan çıkmayı garantileyen ilk takım oldu. Son hafta öncesinde Türkiye, Galler'le deplasmanda karşılaşacak. A Milli Takım, bu maçtan beraberlikle ayrılması halinde grubunu lider tamamlayacak.

Galler ise turnuvaya direkt katılım hakkı elde edebilmek için kazanmak zorunda. Ancak Hırvatistan'ın Ermenistan karşısında kazanması halinde bu ihtimal ortadan kalkacak. Galler play-off'a kalmayı garantiledi. Hırvatistan, Ermenistan'ı mağlup ederse ilk ikiyi garantileyecek.

E GRUBU

E Grubu'nun lideri Arnavutluk, ilk iki sırayı garantilemeyi başardı. Çekya son hafta Moldova'yı mağlup etti ve 2. sırada yerini alarak Almanya biletini aldı.

Polonya ise play-off'a kalmayı garantiledi.

F GRUBU

Avusturya ve Belçika'nın 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası'nı garantilediği grupta herhangi bir hesap kalmadı.

Son haftada Belçika, Azerbaycan'ı mağlup etti ve liderliği aldı. İsveç ise üçüncülük maçında kazandı.

G GRUBU

Macaristan, grubu lider tamamladı. Sırbistan, Bulgaristan ile berabere alarak EURO 2024'e bilet alan diğer takım oldu.

H GRUBU

Danimarka, son hafta öncesinde tur atlamayı garantiledi. Slovenya, son haftada Kazakistan'ı mağlup etti ve 2. sırada Almanya biletini aldı. Kazakistan, play-off'a kaldı. Finlandiya da play-off'u garantilemiş durumda.

I GRUBU

Gruptaki son hafta öncesinde Romanya ve İsviçre gruptan çıkmayı garantiledi. Son haftada Romanya ve İsviçre karşı karşıya gelecek, kazanan taraf liderliği alacak. Beraberlik halinde ise Romanya grubunu lider bitirecek.