EURO 2024

EURO 2024 | Slovenya attı, Sırbistan yakaladı

Slovenya'nın 1-0 önde götürdüğü maç, Sırbistan'ın golü ile 1-1 sonuçlandı

20 Haziran 2024 17:44

EURO 2024 C Grubu'nda bulunan Slovenya-Sırbistan karşılaşması, 1-1'lık skor ile berabere bitti . Sırbistan'ın atağı sırasında topu kaybetmesi sonucu kontratağa çıkan Slovenya, 69. dakikada Karnicnik ile fileleri havalandırdı. 90+6'da Luka Jovic ile golü bulan Sırbistan, beraberliği yakaladı.

Almanya'nın ev sahipliğinde düzenlenen turnuvada C Grubu'nda yer alan iki takım, Münih Futbol Arena'da karşı karşıya geldi.

Müsabakanın ilk yarısında iki takım da girdiği birçok gol pozisyonundan yararlanamadı. Slovenya'nın bir topunun direkten döndüğü ilk yarı golsüz eşitlikle tamamlandı.

Maçın genelinde iki ekip de birçok gol pozisyonu üretti. İlk yarı golsüz eşitlikle tamamlanırken, skorda denge Slovenya'dan Karnicnik'in 69. dakikada attığı golle bozuldu. Sırbistan, 90+5. dakikada Jovic'in kaydettiği golle beraberliği kurtardı.

Bu sonucun ardından İngiltere ve Danimarka'nın da bulunduğu grupta Slovenya 2 puana ulaşırken, Sırbistan ilk puanını aldı.

Slovenya, tarihi fırsatı kaçırdı

Avrupa şampiyonalarındaki ilk galibiyetine çok yaklaşan Slovenya, galibiyeti son anda kaçırdı.

Tarihinde ikinci kez Avrupa Şampiyonası'nda boy gösteren Slovenya, ilk tecrübesinde 2 beraberlik, 1 yenilgi yaşamış ve grup aşamasını geçememişti.

EURO 2024'teki ilk maçında da Danimarka ile 1-1 berabere kalan Slovenya, son anlarına önde girdiği Sırbistan karşılaşmasından da galibiyetle ayrılamadı.

Rekabetteki denge bozulmadı

İki takım arasında geçmişte yapılan maçlardaki eşitlik sürüyor.

Slovenya ile Sırbistan, A milli takım düzeyinde daha önce 8 maçta karşılaştı. Söz konusu müsabakaların 6'sı beraberlikle sonuçlanırken takımlar birer galibiyet aldı. Sırbistan'ın attığı 13 gole, Slovenya 11 golle karşılık verdi.

Rekabette 1-1 biten 9. müsabakanın ardından beraberlik sayısı 7'ye çıktı.

Tadic maça ilk 11'de başladı

Sırbistan'da Fenerbahçeli futbolcu Dusan Tadic, müsabakada 82 mücadele etti. C Grubu'nda İngiltere ile yapılan ilk müsabakaya sonradan dahil olup 29 dakika süre alan Tadic, Slovenya maçına ilk 11'de başladı. Yıldız futbolcu, 82. dakikada yerini Lazar Vujadin Samardzic'e bıraktı.

Son maçlar 25 Haziran'da

C Grubu'nda son müsabakalar 25 Haziran Salı günü oynanacak. Gruptaki son maçlarda İngiltere ile Slovenya, Danimarka ile Sırbistan karşı karşıya gelecek. Maçlar TSİ 22.00'de başlayacak.

TIKLAYIN- EURO 2024 | Slovenya-Sırbistan maçından kareler