EURO 2024

EURO 2024 | İtalya ilk dakikadan sarsıldı, sonra galibiyete kavuştu

B Grubu'nda bulunan İtalya-Arnavutluk karşılaşmasını, 2-1 ile İtalya kazandı

15 Haziran 2024 23:21

EURO 2024 kapsamında karşılaşan İtalya-Arnavutluk maçı, İtalya'nın 2-1'lik galibiyeti ile sonuçlandı. Maçın  23. saniyesinde İtalya'nın filelerini havalandıran Arnavutluk, en erken atılan gol rekoruna imza attı. İtalya; 11. dakikada Alessandro Bastoni'nin, 16. dakikada Nicolo Barella'nın golleri ile galibiyeti elde etti. Signal Iduna Park'ta düzenlenen müsabakayı; Felix Zwayer, Stefan Lupp ve Marco Achmueller hakem üçlüsü yönetti.

Almanya'da düzenlenen Avrupa Futbol Şampiyonası B Grubu'ndaki ilk maçında İtalya ile Arnavutluk karşı karşıya geldi. Son Avrupa şampiyonu İtalya, geriye düştüğü karşılaşmayı 2-1 kazanarak ilk haftayı 3 puanla kapattı.

İtalya’ya galibiyeti getiren golleri 11’inci dakikada Alessandro Bastoni ile 16’ncı dakikada Nicolo Barella kaydetti. Arnavutluk’un tek golü ise 23’üncü saniyede Nedim Bajrami’den geldi.

Manaj ve Muçi ikinci yarıda forma giydi

Arnavutluk Milli Takımı'nda Süper Lig'de forma giyen iki oyuncu, yedekler arasında başladıkları mücadelenin ikinci yarısında forma giyme şansı buldu. Arnavutluk milli takımında forma giyen; Süper Lig ekiplerinden Sivassporlu  Rey Manaj, karşılaşmanın 77’nci dakikasında Armando Broja’nın yerine oyuna dahil oldu. Beşiktaş forması giyen Ernest Muçi ise 87'nci dakikada Nedim Bajrami'nin yerine oyuna girdi.

Arnavutluk rekor kırdı

İtalya ile Arnavutluk arasında oynanan karşılaşmada en erken gol rekoru kırıldı. Karşılaşmanın henüz 23’üncü saniyesinde İtalya savunmasında Dimarco'nun kullandığı taç atışında kısa kalan topun arasına girip pozisyon yaratan Nedim Bajrami, ceza sahası içi sağ çaprazından şutunda topu ağlarla buluşturarak takımını öne geçiren golü kaydetti. Bu gol aynı zamanda Avrupa Futbol Şampiyonası tarihinde atılan en erken gol oldu. Önceki rekor ise EURO 2004’te Rusya ile Yunanistan arasında oynanan karşılaşmanın 68’inci saniyesinde gol atan Rus futbolcu Dmitri Kirichenko’ya aitti.

EURO 2024 mevcut puan durumu

Almanya-3

İsviçre-3

Macaristan-0

İskoçya-0

İspanya-3

İtalya-3

Arnavutluk-0

Hırvatistan-0

TIKLAYIN- EURO 2024 | İtalya-Arnavutluk karşılaşmasında, galip İtalya oldu