Spor

Euro 2020'de kalp krizi geçiren Christian Eriksen, futbola dönüyor

10 Aralık 2021 11:44

2020 Avrupa Şampiyonası'nda sahada geçirdiği kalp krizinin ardından sahalardan uzak kalan Christian Eriksen, aylar sonra ilk kez bireysel idmanlara başladı.

Eriksen, Danimarka'nın Euro 2020'de oynadığı ilk maçta yere yığılmıştı. Başarılı futbolcunun kalbine daha sonra implante edilebilen kardiyoverter defibrilatör (ICD) yerleştirilmişti.

Uzun süren operasyonlar sonrası kalp ritmi düzenleyicisiyle hayatına devam eden Eriksen, bireysel antrenmalarına başladı.

Inter'in sözleşmeli futbolcusu olan Danimarkalı yıldız, bireysel idmanlarına İtalyan ekibinde değil, ülkesinin takımı olan Odense'de devam edecek.

İtalya Serie A'nın kurallarına göre, kalp ritmi düzenleyicisi takılan futbolcular güvenlik sebepleri nedeniyle İtalya'da forma giyemiyor. Öte yandan Inter'in, Eriksen ile sözleşmesini feshetmesi bekleniyor.

Profesyonel kariyerinde Ajax, Tottenham ve Inter'de forma giyen Eriksen, 531 resmi kulüp karşılaşmasında 114 gol atıp 158 de asist yaptı. 29 yaşındaki oyuncu, 109 kez terlettiği milli formasıyla da 36 gol attı.