Yaşam

ETS: Firmamız hakkında FETÖ soruşturulması yürütülmedi

14 Ekim 2019 18:21

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un sahibi olduğu ETS Ersoy Turistik Servisleri A.Ş. tarafından, Cumhuriyet gazetesi davasında 13,5 ay tutuklu kalan Musa Kart’ın “ETS'yi 3 günlük tatil için aramamız FETÖ ile irtibat sayıldı. Aylarca hapis yattık. Anlaşılan bu yeterli bulunmadı. ETS patronunun Kültür ve Turizm Bakanı olduğu bir dönemde 1 yıl 16 gün daha hapis yatacağız. Türkiye'de tatil o kadar da ucuz değilmiş !..” sözlerine haberimizde yer verdiğimiz için T24’e cevap ve düzeltme talebi gönderildi.    

ETS Ersoy Turistik Servisleri A.Ş. tarafından T24’e gönderilen cevap ve düzeltme metni şöyle:

https://t24.com.tr sitesinde yayınlanan; “Musa Kart: Herkes hukuksuzluktan bahsederken ‘büyük gazetecilerin’ havaya bakarak ıslık çalması kayda değerdi” başlıklı haber ile müvekkil ETS Ersoy Turistik Servisleri A. Ş’nin FETÖ ile irtibatlı olduğu algısı yaratılmaya çalışılsa da Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın 28. 02. 2019 tarihli yazısı ile müvekkil hakkında böyle bir soruşturmanın yürütülmediği açıkça ortaya konulmuş olduğundan söz konusu yazı içeriğinin gerçeği yansıtmadığı ve okuyucu nezdinde müvekkil itibarını zedeler nitelikte bir algı oluşturulmaya çalışıldığı kamuoyunun bilgisine saygıyla duyurulur.”

T24’ün notu

T24, Yargıtay kararının ardından Kandıra Cezaevi’nden tahliye edilen eski Cumhuriyet çalışanları ile yaptığı video söyleşileri  "Cumhuriyet Koğuşu" adı altında yayımladı.

Söyleşilerin Musa Kart ile ilgili bölümünde, istinaf mahkemesinin Cumhuriyet yazar ve yöneticileri hakkında verilen hapis karını onamasının ardından Kart’ın Twitter hesabı üzerinden paylaştığı, “ETS'yi 3 günlük tatil için aramamız FETÖ ile irtibat sayıldı. Aylarca hapis yattık. Anlaşılan bu yeterli bulunmadı. ETS patronunun Kültür ve Turizm Bakanı olduğu bir dönemde 1 yıl 16 gün daha hapis yatacağız. Türkiye'de tatil o kadar da ucuz değilmiş!..” sözleri de yer aldı.

ETS Ersoy Turistik Tesisleri A.Ş, bu sözlere cevap ve düzeltme metni göndererek, aslında Cumhuriyet davası iddianamesine kendisi açısından itirazını dile getirmiş oldu. Çünkü “ETS’yi telefonla aramak”, Cumhuriyet davası soruşturmasını yürüten ve daha sonra kendisinin de "FETÖ sanığı" olduğu kamuoyuna yansıyan savcı Murat İnam’ın önemli bir bölümünü hazırladığı iddianamede, Musa Kart’a yönelik "FETÖ ile irtibat" suçlamalarının delili olarak öne sürülmüştü. Musa Kart, bu iddiaya, 3 günlük Bodrum tatili için, gazetelerde tam sayfa ilanları yayınlanan, herkesin bildiği bir seyahat şirketini aramışım. Bu arama, terör örgütüyle irtibat sayılarak, önüme suç kanıtı olarak konulmuş” sözleriyle tepki göstermişti. Bu vesileyle; ETS'nin "cevap ve düzeltme" talebine konu olan iddianın, T24'teki yayından değil, Musa Kart'ın da aynı noktada itiraz ettiği Cumhuriyet davası iddianamesinden kaynaklandığını, ilgili taraflar ve okurlarımızla paylaşıyoruz.