Dünya

Esrar kullanımının yasallaşmasıyla 2019'da ABD'li çok sayıda ünlü isim, markalarını oluşturarak sektöre girdi

Lil Wayne, Jay Z, Set Rogen gibi ünlü müzisyen ve oyuncular sektöre girenler arasında yer alıyor

27 Aralık 2019 22:22

Kanada ve ABD'nin birçok eyaletinde esrar kullanımının yasallaşması ile Kuzey Amerika'da yaygınlaşan marihuana pazarına pek çok ünlü isim kendi markalarıyla yatırım yapıyor. 2019 yılında çok sayıda ünlü rap sanatçısı ve aktör, esrar sektörüne giriş yaptı.

Euronews'un haberine göre, ünlü rap müzisyeni Lil Wayne, markası 'GKUA'yı 2 Aralık'ta duyurdu. Ürün, websitesinde "Hiç olmadığınız kadar uçacaksınız" sloganıyla tanıtılırken, mnceden sarılmış marihuanalı sigaralara ve benzeri ürünlere Kaliforniya'daki eczanelerde ulaşmanın mümkün olduğu söyleniyor.

Diğer bir ünlü rap müzisyeni Jay Z de ortak olduğu Kaliforniya merkezli 'Caliva' şirketinde proje şefi ve yaratıcı direktör olarak görev yapıyor. 

Kanadalı aktör Seth Rogen, komedyen Evan Goldberg ile birlikte 'Houseplant' adında bir şirkette çalıştığı biliniyor. Şirketin, esrar yetiştiren 'Canopy Growth Corp.' ile ortaklığı bulunurken, ürünlerinin şu an için sadece Kanada'da satıldığı biliniyor.

Listede yer alan Kanadalı sanatçı ise Drake ise 'Canopy Growth Crop.' ortaklığında kendi markası 'More Life'ın üretimini doğduğu şehir olan Toronto'da gerçekleştirecek.

ABD'li ünlü şef Martha Stewart da, 'Canopy' şirketinde danışmanlık görevi üstleniyor. Daha önce Snoop Dogg ile yemek programları çeken şef, kendisi bir tüketici olmasa da markanın daha fazla kitleye ulaşması için danışmanlık görevini üstleniyor. Diğer yandan 2015 yılından beri sektörde yer alan Dogg'un 'Leafs by Snoop' adında bir markası bulunuyor. 

Eski Amerikan futbolu oyuncusu Rob Gronkowski 'Abacus Health Products' ortaklığı ile tıbbi marihuana sektörüne giriş yaptı. Spor kariyeri boyunca 9 ameliyat geçiren Gronkowski'nin iyileşme süreçlerinde esrarın çok faydasını gördüğünü ifade eden açıklamaları bulunuyor.

Kendi markasını çıkaran diğer ünlüler arasında Mike Tyson, Whoopi Goldberg, Willie Nelson, Wiz Khalifa, Chealsea Handler gibi sanat ve spor dünyasından pek çok isim bulunuyor.