Yaşam

Eşlerine not bırakıp, PUBG oyunuda tanıştıkları kişi ile kaçan kız kardeşler bulundu

Kayıp olarak aranan kız kardeşle kimsenin kendilerini alıkoymadığını ve kendi rızaları ile evi terk ettiklerini bildirdi

11 Eylül 2019 23:31

Kütahya'da, eşlerine 'Benimle ilgilenmedin kahvelere gittin. Evlilik buraya kadar' ve 'Gittiğin işten dolayı değiştin, seni istemiyorum' yazılı notlar bırakarak evi terk eden 4 yıllık evli Ayşen Daşgın (22) ile 1 yıl önce evlenen kardeşi R.K. (17) adlı kız kardeşler PUBG oyununda tanıştıkları H.Y'nin Osmaniye'deki annesinin evinde bulundu.

Osmaniye İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, 11 Eylül günü Kütahya'da ikamet ederken not bırakarak evden kaçtıkları ve emniyetçe kayıp olarak arandıkları öğrenilen Ayşen Daşgın ve R.K. isimli evli kız kardeşlerin, Adnan Menderes Caddesi üzerinde bulunan H.Y'ye ait iş yerinde oldukları ihbarının geldiği belirtildi. Açıklamada, iş yerinde yapılan aramada şahıslara rastlanmadığı, H.Y'nin ise kız kardeşleri tanıdığını söylediği ifade edilerek, şu bilgilere yer verildi:

"H.Y. isimli şahıs ile yapılan görüşmede, her iki kadını tanıdığını, kendisinin arkadaşı olduklarını, kendileri ile sosyal medya üzerinden tanıştıklarını ve annesine ait evde annesi ile birlikte kaldıklarını beyan etmesi üzerine ekiplerimiz tarafından yapılan araştırmada kayıp olan R.K. ve A.D. isimli kişilerin belirtilen adreste oldukları tespit edilmiştir." 

Açıklamada, şüpheli H.Y. ile kayıp olarak aranan Ayşen Daşgın’ın Çarşı Polis Merkezi Amirliğine, yaşı küçük R.K'nin de gerekli yasal işlemler için Çocuk Şube Müdürlüğüne teslim edildiği belirtilerek, şu değerlendirmede bulunuldu:

"Kayıp olarak aranan her iki bayan verdikleri ifadede kimsenin kendilerini zorla alıkoymadığını, darp edilmediklerini ve kendi rızaları ile Kütahya'dan Osmaniye'ye geldiklerini beyan etmişlerdir. Gerekli işlemlerin ardından yaşı küçük R.K. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğüne teslim edilmiştir. A.D. bilgisi alındıktan serbest bırakılmış, şüpheli H.Y. hakkında ise gerekli adli işlemlerin ardından serbest bırakılmıştır." (İHA)