Koronavirüs

Eskişehir'de de 65 yaş üstüne kısıtlama geldi

Bartın, Batman, Bursa, Sivas, Malatya, Yalova, Düzce, Kayseri, Siirt, Van, Manisa ve Kütahya'da 65 yaş ve üstü için kısıtlamalar söz konusu

18 Ağustos 2020 09:57

Eskişehir'de Covid-19 salgını tedbirleri kapsamında, 65 yaş ve üstü vatandaşların düğün, cenaze, taziye, pazar yeri ve asker uğurlaması gibi kalabalık alanlara girişleri yasaklanırken, toplu taşıma kullanım saatlerine de kısıtlama getirildi.

Covid-19 salgını tedbirleri kapsamında Bartın, Batman, Bursa, Sivas, Malatya, Yalova, Düzce, Kayseri, Siirt, Van, Manisa ve Kütahya'da 65 yaş ve üstü yurttaşlar için getirilen kısıtlamalara bir il daha eklendi.

Eskişehir İl Hıfzıssıhha Kurulu, corona virüsü tedbirleri kapsamında 65 yaş ve üstü vatandaşlarla ilgili bazı kararlar aldı. Alınan kararlar yazılı açıklama ile duyuruldu. Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

65 yaş ve üzeri vatandaşlarımızın dernek ve kooperatif gibi sivil toplum kuruluşlarının (zorunlu icrai faaliyetleri) etkinlik ve toplantıları hariç olmak üzere etkinlik ve toplantıları, düğün, cenaze, birinci derecede yakınları olan kişilerin düğün ve cenazelerine katılım hariç olmak üzere, pazar yeri, sosyal faaliyetler, alışveriş merkezleri, çay bahçesi, kafe, kıraathane, piknik alanları, asker uğurlamaları ve benzeri gibi kalabalık alanlara girmesi yasaklandı.

Toplu taşıma kullanımı sınırlandırıldı

Toplu taşıma araçlarını 07.00 ile 09.00 ve 17.00 ile 19.00 saatleri arasında kullanmamaları yönünde uyarı ve bilgilendirme çalışmalarının yapılmasına karar verildi.