Dünya

Eski ve yeni Kongre üyeleri "Onun burada yeri yok" demişti: Trump bugün silahlı saldırıların meydana geldiği Dayton ile El Paso'yu ziyaret edecek

07 Ağustos 2019 10:55

T24 Dış haberler

ABD Başkanı Donald Trump bugün hafta sonu 29 kişinin hayatını kaybettiği silahlı saldırıların meydana geldiği El Paso ve Dayton kentlerini ziyaret edecek. 

Demokrat Parti'nin 2020 başkan adayı olmak için yarışan ve 2018 ara seçimlerinde Cumhuriyetçi Parti'nin kalesi kabul edilen Texas'da Ted Cruz'a küçük bir fark ile kaybeden eski Temsilciler Meclisi üyesi Beto O'Rourke, pazartesi günü El Paso'da yaptığı açıklamada "Trump'ın burada yeri yok" dedi. O'Rourke ayrıca "Trump cumartesi günü El Paso'da gördüklerimizin yaratılmasına yardımcı oldu" ifadelerini kullandı. Kongre'de El Paso bölgesini temsil eden Veronica Escobar da Trump'ın ziyaretine karşı çıkarak "O burada istenmiyor" dedi.

El Paso'daki silahlı saldırganın yazdığı iddia edilen bir "manifesto" saldırıdan kısa süre önce internette yayılmıştı. "Manifesto"da "Hispaniklerin Texas'ı işgal ettiği" yazıyordu. Birçok ABD'li basın organı bu "manifesto"da kullanılan ifadeler ile ABD Başkanı Donald Trump'ın kullandığı dil arasında benzerlikler olduğunu ifade etmişti.

Bugün El Paso'da da Dayton'da da Trump'a karşı protestolar düzenlenmesi bekleniyor.