Gündem

Eski Ülkü Ocakları Başkanları, Sinan Ateş için lokma dağıttı: “Bazı MHP'li başkanlar aradı ama dağıtıma katılmadı"

05 Ocak 2023 18:32

Manisa ve İzmir’in bazı ilçelerinde eski Ülkü Ocakları Başkanları, Ankara’da öldürülen eski Ülkü Ocağı Genel Başkanı Sinan Ateş için lokma dağıttı. 

Manisa Soma Ülkü Ocakları Eski Başkanı Ensar Sonkaya lokma dağıtımında görevdeki bazı MHP ve Ülkü Ocakları Başkanları'nın maddi destekte bulunduğunu söyledi. Lokma dağıtımıyla ilgili sosyal medyada paylaşılan fotoğraflarla birlikte “Çelik bile sert değil, gör ki düşman mert değil, ölürüz de dert değil, üzer kahpe pusular” gibi ifadeler kullanıldı.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli tarafından görevden alınan eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı ve Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Sinan Ateş, 30 Aralık’ta Ankara’da uğradığı silahlı saldırıda hayatını kaybetti.

Sinan Ateş’in ölümüyle ilgili ne Ülkü Ocakları ne de MHP taziye mesajı yayınladı. Sadece Mersin Ülkü Ocakları Başkanı Yavuz Akgül, Bahçeli’nin “Üç hilal yargılanamaz” ifadelerini kullandığı grup konuşmasından sonra "Ülkücü hareket liderinin emrindedir ve lider neyi nasıl işaret ediyor, neyin nasıl olmasını istiyorsa öyle olacaktır” ifadelerini kullandı. Açıklamasında Sinan Ateş’in adını anmadı. 

MHP Genel Merkezi ve Ülkü Ocakları Başkanlığı’nın sessizliğine tepki duyan bazı MHP’liler partiden istifa ettiklerini sosyal medya hesaplarından duyurdu.

Bugün ise Manisa ve İzmir’de eski Ülkü Ocakları başkanları, Sinan Ateş’in lokma dağıtarak sosyal  medyadan çeşitli fotoğraflar paylaştılar. Manisa Soma Ülkü Ocakları Eski Başkanı Ensar Sonkaya organize ettiği lokma dağıtımına dair T24’e yaptığı açıklamada “Manisa’nın dört ilçesinde hayır lokması dağıtıldı fakat hepsini eski başkanlar organize etti. Belki aktif görevdeki başkanlar kendi içlerinde hayır duası okuyorlardır” dedi.

Sonkaya, lokması dağıtımının MHP ya da Ülkü Ocakları’na tepki olarak yapılmadığını belirtirken eski başkanlarına ‘vefa’ amacıyla düzenlendiğini söyledi. Bazı MHP ve Ülkü Ocakları Başkanları’nın nezaketen kendilerine ulaşarak “Yapabileceğimiz bir şey var mı?” diye sorduklarını aktaran Sonkaya, görevdeki isimlerin lokma dağıtımına katılmadığının altını çizdi.

“İnsan bazı şeylere kırılıyor”

Sonkaya, MHP ve Ülkü Ocakları’nın taziye yayınlamamasına ilişkin de “İnsan bazı şeylere kırılıyor tabii. Böyle bir durumda yukarıdan bir açıklama yapılmasını isterdik. Belki bir bildikleri vardır” diye konuştu.

Ne olmuştu?

Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş, 30 Aralık’ta Ankara’da ofisinden çıkarken uğradığı silahlı saldırıda hayatını kaybetmişti. Ateş’in ölümünün ardından açılan soruşturmada MHP İstanbul İl yönetiminde görev yapan Ufuk Köktürk de tutuklanmıştı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı şu ana kadar 18 kişinin gözaltına alındığını, 6 kişinin tutuklandığını açıklamıştı.