Gündem

Sinan Ateş cinayetinde tetikçiyi getiren Vedat Balkaya: “Tetikçi bana ‘küçük bir hesabım var, sen bekle’ dedi”

04 Ocak 2023 15:49

Eski Ülkü Ocakları Başkanı Doç.Dr Sinan Ateş cinayetine ilişkin soruşturma kapsamında, dün tutuklanan ve olay sırasında tetikçinin bulunduğu motosikleti kullanan Vedat Balkaya’nın mahkemedeki ifadesinde, “Eray Özyağcı (tetikçi) bana ‘küçük bir hesabım var, sen beni ileride bekle’ dedi. Onu bırakıp bekledim. Daha sonra silah sesleri duydum. Eray’ı alarak uzaklaştım” dediği öğrenildi. Tetikçileri olaydan önce evinde ağırladığı öğrenilen Hakan Saraç’ın da “Beni İstanbul’dan bir arkadaşım aradı. ‘İki arkadaş Ankara’ya gelecek, kalacak yerleri yok ilgilenir misin’ dedi. Ben de o yüzden evime kabul ettim. Cinayetle ilgim yok” dediği kaydedildi. Şüphelilerin olaydan bir gün önce Ateş’i takip ettikleri ve bürosunun bulunduğu Çukurambar’da keşif yaptıkları öne sürüldü. Savcılıktan yapılan açıklamada gözaltına alınan 18 şüpheliden, 3'ünün “tasarlayarak kasten öldürme” suçundan tutuklanmalarına karar verildiği belirtildi.

MHP’li Köktürk adliyeye sevk edildi

Doç.Dr. Sinan Ateş’in geçtiğimiz cuma günü silahla vurularak öldürülmesine ilişkin soruşturma kapsamında gözaltına alınan ve aralarında tetikçiyi taşıyan motosikleti kullanan Vedat Balkaya’nın da bulunduğu üç kişi, dün çıkarıldıkları nöbetçi hakimlikçe tutuklanmıştı. Soruşturma kapsamında bugün de cinayet sonrası MHP İl Yönetimi listesinden çıkarılan ve şüphelilere para transfer ettiği öne sürülen Ufuk Köktürk’ün de aralarında bulunduğu 4 kişi sorgulanmak üzere adliyeye getirildi.

Tutuklandı

Ülkü Ocakları eski Başkanı Sinan Ateş'in öldürülmesiyle ilgili soruşturma kapsamında adliyeye sevk edilen 4 kişiden üçü tutuklandı. Tutuklananlar arasında MHP İstanbul il yönetimi listesinden çıkarılan Ufuk Köktürk de bulunuyor.

"Tasarlayarak kasten öldürme suçundan tutuklanmalarına karar verilmiştir"

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan Sinan Ateş cinayeti hakkında açıklama yapıldı. İfadesi alınan 4 kişiden 3'ünün tutuklandığı belirtilen açıklamada 1 kişinin adli kontrolle serbest bırakıldığı belirtildi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"30/12/2022 tarihinde İlimiz Çankaya İlçesi Kızılırmak Mahallesi 1456.Sokak üzerinde Sinan Ateş'in ateşli silah ile öldürülmesi ve Selman Bozkurt'un yaralanması olayına ilişkin olarak yürütülen soruşturma kapsamında, Cumhuriyet Başsavcılığımızın talimatı ile gözaltına alınan 18 şüpheliden, ifade ve sair adli işlemleri biten 3 şüphelinin Cumhuriyet Savcısı tarafından alınan savunmalarını müteakip tutuklama talebiyle sevk edildikleri Sulh Ceza Hakimliğince 03/01/2023 tarihinde yapılan sorguları neticesinde “tasarlayarak kasten öldürme” suçundan tutuklanmalarına karar verilmiştir.

04/01/2023 tarihi itibarıyla işlemi tamamlanan 4 şüpheli de savunmaları alındıktan sonra nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğine sevk edilmiş, talep doğrultusunda 3 şüpheli aynı suçtan tutuklanmış, 1 şüpheli ise talebimiz doğrultusunda adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştır.

Olaya ilişkin soruşturma Cumhuriyet Başsavcılığımız tarafından titizlikle ve tüm yönleriyle sürdürülmekte olup işlemleri tamamlanan diğer şüpheliler hakkında da adli soruşturmanın gereklerine tevessül edilecektir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

Arabanın arkasına saklandı, beş kurşunla vurdu

T24’ün edindiği bilgiye göre, tetikçi Eray Özyağcı, Balkaya'nın kullandığı 35 plakalı motosikletten indikten sonra, Ateş'in bürosunun karşısında park halinde duran bir aracın arkasına saklandı. Bir süre burada bekleyen Özyağcı, Ateş'in geldiğini görünce saklandığı aracın arkasından çıkarak ateş etmeye başladı. Özyağcı'nın silahından çıkan 5 kurşun Ateş'e, 1 kurşun da beraberindeki Selman Bozkurt'a isabet etti. Bu arada, olayın üzerinden 5 gün geçmesine karşın halen yakalanamayan firari tetikçi Özyağcı hakkında çeşitli suçlardan arama kaydı olduğu ifade ediliyor.

“Küçük bir hesabım var” dedi

Tutuklanan motosiklet sürücüsü Balkaya, mahkemedeki ifadesinde, “Eray Özyağcı (tetikçi) bana husumetlim var Ankara’ya gidelim dedi. Olay günü de küçük bir hesabım var, sen beni ileride bekle dedi. Onu bırakıp bekledim. Daha sonra silah sesleri duydum. Eray’ı alarak uzaklaştım” dediği öğrenildi. Tetikçileri olaydan önce evinde ağırladığı öğrenilen Hakan Saraç’ın ise, “Beni İstanbul’dan bir arkadaşım aradı. İki arkadaş Ankara’ya gelecek, kalacak yerleri yok ilgilenir misin dedi. Ben de o yüzden evime kabul ettim. Cinayetle ilgim yok” dediği kaydedildi. Öte yandan şüphelilerin olaydan bir gün önce Ateş’i takip ettikleri ve bürosunun bulunduğu Çukurambar’da keşif yaptıkları öne sürülüyor.