Gündem

Eski TBMM Başkanı Hüsamettin Cindoruk’tan muhalefete, AKP'nin anayasa değişikliği teklifi için çağrı: Figüran olmayın, görüşmelere katılmayın

03 Ocak 2023 07:03

AKP’nin hazırladığı, “başörtüsü serbestisi” ve “ailenin korunmasını” öngören anayasa değişikliği teklifi görüşmeleri bu hafta Anayasa Komisyonu’na gelecek. Eski TBMM Başkanı ve Milli Merkez Başkanı Hüsamettin Cindoruk, muhalefeti, söz konusu teklifin Meclis görüşmelerini boykot etmelerini istedi. Cindoruk, “Laiklik ilkesinin çiğnenmesine yol açacak anayasa değişikliği senaryosunda figüran olmayın; kanun teklifinin görüşüleceği komisyonlarda ve Genel Kurul’da yapılacak toplantılara katılmayın" çağrısını yaptı.

Cindoruk, yaptığı yazılı açıklamada, Milli Merkez Yürütme Kurulu’nun konuyla ilgili görüşlerini aktardı. Cindoruk, şöyle dedi:

“244 milletvekiline sahip bütün muhalefet partilerini iktidarın anayasanın laiklik ilkesinin çiğnenmesine yol açacak anayasa değişikliği senaryosunda figüran olmamak için kanun teklifinin görüşüleceği komisyonlarda ve Genel Kurul’da yapılacak toplantılarına katılmamaya çağırıyoruz. Millet İttifakı bünyesindeki TBMM’de temsil edilen partileri, anayasaya aykırılığını tespit edecekleri Cumhurbaşkanlığı kararnamelerini iptal etmek için kanun teklifi vermeye çağırıyoruz. Millet İttifakı partilerini ayrı ayrı yapmakta oldukları salon toplantılarından çıkarak ortak mitingler yapmaya çağırıyoruz.”