Dünya

Eski sevgilisi, kripto milyoneri John McAfee'nin ölmediğini iddia etti

Anti-virüs programı McAfee'nin kurucusu hakkındaki iddia, Netflix belgeselinde ortaya atıldı

25 Ağustos 2022 17:44

Anti-virüs programı McAfee'nin kurucusu John McAfee'nin ölümüyle ilgili eski sevgilisi Samantha Herrara'dan bir iddia geldi. Netflix'te yer alan 'Şeytana Pabucunu Ters Giydiren Adam: John McAfee' belgeselinde konuşan Herrara, McAfee'nin ölmediğini iddia etti. 

Independent Türkçe'de yer alan habere göre, Herrara, "Söylemeli miyim bilmiyorum ama ölümünden (McAfee) iki hafta sonra bir telefon aldım: 'Benim, John. Ölmüşüm gibi davranmaları için insanlara para verdim ama ölmedim' dedi" diye konuştu. 

Herrara, McAfee'nin hayatta olduğunu bilen sadece üç kişinin olduğunu öne sürdü ama bu kişilerin kimler olduğunu belirtmedi. Belgeselin yönetmeni Charlie Russell ise Herrara'nın iddiasını çok düşünmediğini söyleyerek "Ne düşüneceğimi bilmiyorum, onun da bildiğini sanmıyorum" ifadelerini kullandı.

Ne olmuştu? 

McAfee ilk ticari anti-virüs yazılımını satışa çıkaran firmanın sahibiydi. Aynı zamanda bilişim dünyasında milyarlarca dolarlık bir endüstriye ilk adımları o atmıştı. 1987'de kurduğu McAfee Association adlı siber güvenlik firması, 1991 başında ortaya çıkan Michelangelo adlı bilgisayar virüsünün yarattığı paniğin ardından büyük ün kazanmıştı. Şirketteki hisselerini 1994'te satan McAfee böylece milyoner olmuştu.

2008 küresel ekonomik krizde servetinin büyük kısmını kaybeden McAfee, Orta Amerika ülkesi Belize'ye yerleşmiş ve kendisine bir "krallık" inşa etmişti. 

McAfee aynı zamanda kripto para borsalarını da manipüle etmişti. Özellikle 2017'de "günün altcoini" ve "haftanın altcoini" gibi başlıklarla kripto para birimlerini şişirmiş ve bazılarının hızla yükselmesini sağlamıştı. McAfee'nin kripto paralardan 23 milyon dolardan fazla kazanç sağladığı düşünülüyor.

Ekim 2020'de İspanya'da vergi kaçakçılığı suçlamasıyla gözaltına alınan McAfee, ABD'ye iadesinin onaylanmasından birkaç saat sonra Barcelona'daki hapishane hücresinde ölü bulunmuştu.

John McAfee, anti-virüs programıyla kazandığı servetin önemli bir kısmını 2008 ekonomik krizinin ardından kaybetmişti. Yazılımcı hakkında cinayet, kara para aklama, vergi kaçakçılığı, yüklü miktarda uyuşturucu bulundurmak gibi birçok suçlama bulunuyordu.

Ekim 2020'de İspanya'da vergi kaçakçılığı suçlamasıyla gözaltına alınan McAfee, ABD'ye iadesinin onaylanmasından birkaç saat sonra Barcelona'daki hapishane hücresinde ölü bulunmuştu.