Gündem

Eski Kastamonu Belediye Başkanı Babaş'tan "Kürşat Ayvatoğlu" açıklaması: Kısıtlı bütçeyle çalışıyorduk, paralı pullu ilişkilere girmesi imkânsız

Kürşat Ayvatoğlu

30 Mart 2021 09:20

Eski Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş, uyuşturucu kullanırken görüntülenen ve lüks yaşamıyla dikkat çeken daha önce de belediyede kültür müdürlüğüne vekâlet eden Kürşat Ayvatoğlu'na ilişkin olarak, "Kısıtlı bütçeyle çalışıyorduk. Paralı pullu ilişkilere girmesi imkânsız. 2 milyon TL gibi bütçeyle Türk Dünyası Kültür Başkentliği'ni yürüttük. Devletten bir kuruş destek almadık." açıklamasını yaptı.

Babaş, Sözcü gazetesi yazarı İsmail Saymaz'ın sorularını yanıtladı. Babaş şu ifadeleri kullandı: 

"-Ayvatoğlu ile nasıl tanıştınız?

Seçim kampanyasında çalışan bir arkadaştı. Grafik işi yapıyordu. Babasını, annesini, dedesini tanırım. Seçilince belediyeye işçi olarak girdi. Kaynak işçisi değil, geçici işçi. Sosyal işlerle uğraşıyordu. 2018'de geçici görevlendirmeyle kültür ve sosyal işler müdürlüğüne vekalet etti.

-Size kim tavsiye etti?

Annesi AK Parti'nin kadın kollarında çalıştı, kız kardeşi gençlik kollarında…

-Kültür müdürlüğüne vekalet etti, öyle mi?

Memur alma imkânımız yoktu. Hizmet alımından aldık. Kadroya geçti, sözleşmeli oldu. Bir yıl vekâlet etti. Olay bu.

-Paralı pullu ilişkilere girdiği doğru mu?

Kısıtlı bütçeyle çalışıyorduk. Paralı pullu ilişkilere girmesi imkânsız. 2 milyon TL gibi bütçeyle Türk Dünyası Kültür Başkentliği'ni yürüttük. Devletten bir kuruş destek almadık. Seçim oldu, kaybettik. Bu da ayrıldı. Yedi sekiz ay boşta kaldı. AK Parti Genel Merkezi'nde işe alındı.

-Sizin referansınızla mı?

Ben de aradım. Şimdi siz arasanız, hemen işe alırlar mı? Aramışlığım oldu.

- Bu alışkanlıklarını fark etmiş miydiniz?

Hiç duymadım.

-Araba alım satımını biliyor muydunuz?

Evet, burada galericilerle o işleri yapıyormuş. Gösteriş meraklısı, kendini olduğundan büyük göstermeye çalışan biri. Bu işi (kokain) belediyeden atıldıktan sonra boşta kaldığı süreçte olmuş."