Gündem

Eski İstihbarat Daire Başkanı Orakoğlu: Yazıcıoğlu soruşturmasında aileler harekete geçti, kameralar incelenecek

27 Mart 2023 12:25

Eski İstihbarat Daire Başkanı ve Yeni Şafak yazarı Bülent Orakoğlu, Muhsin Yazıcıoğlu soruşturmasında ailelerin talebinin ardından kamera kayıtlarının inceleneceğini yazdı. 

Orakoğlu, yazısında, "Kahramanmaraş’ta düşen helikopterde hayatını kaybeden BBP Kurucu Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ile beraberindeki 5 kişinin ailesi, üst düzey görevlilerin yargılandığı davada, Yargıtay Başsavcılığı mütalaasında helikopterin rotasına girerek ‘Kol altı uçuşu’ gerçekleştirdiği belirtilen 3 uçağın kamera görüntülerinin incelenmesini talep etti. Yazıcıoğlu’nun oğlu Furkan Yazıcıoğlu’nun avukatı Veysel Aşkın, savcılık talebinin önemli olduğunu belirterek, 'Bu eksiklikler giderilemeden verilecek her türlü raporun tartışmaya ve şaibeye açık olacağını belirtmekte fayda görüyoruz. Dosyadaki eksiklerin giderilmesini talep ediyoruz. Bir başka talebimiz de uçakların kendi kamera sistemlerindeki görüntülerin incelenmesi. Bunların da mutlaka incelenmesi gerekiyor çünkü uçaklar artık hizmetten alınmış dahi olsa bu radar ve kamera kayıtlarının sabit olarak saklandığını biliyoruz' dedi" ifadesini kullandı. 

Orakoğlu, şunları kaydetti:

"Yazıcıoğlu ile 5 kişiyi taşıyan helikopterin düşürüldüğüne inandıklarını dile getiren Yazıcıoğlu ailesinin avukatı Selami Ekici, helikopterin bağlı bulunduğu firmanın o dönemki genel müdürü M.K.S.’nin Kahramanmaraş 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada, helikopterin kaza sonucu düştüğüne ilişkin görüntüleri izlediğini söylemesine rağmen söz konusu, görüntülerin kendilerine verilmediğini ve savcılıkta da bulunmadığını ifade etmişti.

Merhum Yazıcıoğlu ve beraberindekilerin Çukurova Adli Tıp’ta yapılan otopsilerinde kanlarında herhangi bir zehirleyici madde olmadığının belirtilmesine rağmen Adli Tıp Kurumu’nda yapılan otopside ise kanlarında karbonmonoksit bulunmuş olması da halen aydınlığa kavuşmamış bir sır.

Yine ‘kor uçuşu’ dediğimiz bu uçuşu bu jetlerin yapmış olması ilginç, çünkü bu uçuş ancak savaş zamanlarında yapılan eğitimler ve uçuşlardır, Asıl enteresan olan helikopterin düşürülmesinde katkısı olduğunu iddia ettiğimiz jetlerin bağlı bulunduğu 112.Ana Jet Filo Üssü’nün helikopterin düşürülmesinden sonra kapatılmış olması sanırım. Neden acaba?"