Dünya

Eski İsrail Başbakanı Lapid, medyadan savaş konusunda objektif habercilik yapmamalarını istedi: "Bu Hamas'ın çıkarına olur"

25 Ekim 2023 08:23

T24 Dış Haberler

Eski İsrail Başbakanı Yair Lapid, uluslararası medyanın İsrail-Hamas savaşında tarafsız habercilik yapmasının Hamas'ın çıkarına olacağını söyledi. 

Salı günü Tel Aviv'de açıklamalarda bulunan Lapid, "Eğer uluslararası medya objektif davranıyorsa ve iki tarafı da gösteriyorsa bu Hamas'ın çıkarınadır" dedi. 

"Benim tezim şu: medya olayın iki tarafını da verdiğini iddia edemez" diyen Lapid, "Bunu yaptığınızda sadece bir tarafın hikayesini sunuyorsunuz; Hamas'ın" dedi. 

Lapid, bu durumda objektif habercilik yapmanın "korkakça" ve "tembelce" olduğunu belirtti.

Lapid, savaş konusunda objektif haber yapmanın "sadece İsrailliler değil, savaşın Filistinli kurbanlarına da bir hakaret olduğunu" öne sürdü. 

31 yıl boyunca gazetecilik yaptığını hatırlatan Lapid, "İsrail'in eleştirilmesi beni rahatsız etmez. Ama bir taraf yalan söylediği ve diğeri bilgileri teyit etmek için her şeyi yaptığı zaman, en azından yalanlara sonsuz bir platform vermemenizi bekleyebiliriz" diye konuştu.