Gündem

Eski İçişleri Bakanı Tantan: Örgütlü suçların derebeylerinin egemen olduğu bir yaşam, Anadolu çocuklarını intihara sürüklüyor

07 Ekim 2022 08:25

Geçen yıl 109 polis canına kıyarken son iki günde dört polis daha intihar etti. Eski İçişleri Bakanı Sadettin Tantan, “Örgütlü suçların derebeylerinin egemen olduğu bir yaşam, Anadolu çocuklarını intihara sürüklüyor” diye konuştu. 

İstanbul Şişli İlçe Emniyet Müdürlüğü Koruma Şube Müdürlüğü’nde görevli polis memuru Enes Sayhan, önceki gün il emniyet müdürlüğü binasındaki personel şube müdürlüğü’nde beylik silahıyla intihar etti. Sayhan’ın intiharından önce yazdığı belirtilen notta ise “Mobbinglerle, sürgünlerle suçsuz olmama rağmen haksız soruşturmalarla beni intihara sürüklediler. Adalete inancım kalmadı başka çıkış yolu bırakmadılar” ifadeleri yer aldı.

2021 yılında 109 polis intihar ederek yaşamını yitirirken Sayhan’ın intiharıyla birlikte yalnızca 4 ve 5 Ekim arasında beş polis intihar girişiminde bulundu. Dört polis yaşamını yitirirken bir polis ise yaralı kurtuldu.

Eski İçişleri Bakanı Tantan: Siyasetteki kirlilik ve kimliksizliğin çalışanları etkilediğini görüyoruz

Cumhuriyet'te yer alan habere göre, eski İçişleri Bakanı Sadettin Tantan, polis intiharlarına ilişkin şu değerlendirmelerde bulundu:

“Siyasetteki kirlilik ve kimliksizliğin, siyasetin bütün devlet kurumlarını ele geçirmiş olmasının çalışanları etkilediğini ve çareyi intiharda bulduklarını görüyoruz. Bu çok acı bir tablo. Bu konunun üzerine gidilmesi ve araştırma yapılması gerekiyor. Polislerimizi intihara sürükleyen baskı uygulamalarına son verilmeli. ‘İntihara yol açan neden’ ve ‘İnsanları yaşamdan koparan sorun nedir’ bu soruların ilgili yetkililer tarafından yanıtlanması lazım. Kolluk güçleri FETÖ yüzünden çok yara aldı. Okulları kapatıldı. Altyapılarından gelen sevgi, saygı ve kurum disiplini, devlet disiplini ortadan kalktı. Çıkar amaçlı suçların egemen olduğu, rantın egemen olduğu gerek yeraltı gerekse hukuk zemininde örgütlü suçların derebeylerinin egemen olduğu bir yaşamın, Anadolu çocuklarını intihara sürüklediğini görüyoruz.”


TIKLAYIN - CHP'li Murat Bakan'dan, Bakan Soylu'ya: İki günde 5 polis intihar etti, sen magazin programına çıkıyorsun, hiç mi vicdanın yok?

TIKLAYIN - İyi Parti’nin 'polis intiharları' için verdiği araştırma önergesi AKP ve MHP oylarıyla reddedildi