Spor

Eski Galatasaray başkanı Yarsuvat: Dağdan inip şehirliyi kovamazsın lafını Cengiz’e söyledim

"Kulübü taraftar yönetmiyor"

29 Mart 2019 14:22

Eski Galatasaray başkanı Duygun Yarsuvat tartışılan sözlerine açıklık getirdi:  “Genel kurul sonrası yapılmış bir açıklama değil. Isıtılıp servis ediliyor. Taraftarın tepkisini görüyorum. Kulübü taraftar yönetmiyor. Genel kurul, Galatasaray menfaatinin dışında hiçbir şey düşünmez”

Sözcü Skor'a konuşan Yarsuvat, “Dağdan gelip şehirliyi kovamazsınız' cümlesini 6 ay önce söyledim” dedi ve şunları kaydetti:

“Bu ifadeyi Mustafa Cengiz için kullandım. Genel kurul sonrası yapılmış bir açıklama değil. Isıtılıp ısıtılıp servis ediliyor. Genel kurul sonrası söylemişim gibi gösteriliyor. Taraftarın tepkisini görüyorum. Ancak kulübü taraftar veya ultrAslan yönetmiyor. Genel kurul, Galatasaray menfaatinin dışında hiçbir şey düşünmez. Alınan karar da gerekli görüldüğü için alınmıştır. Genel kurul oylama yaptı. Ve idari yönden ibra etmedi.”

Hukuk profesörü olan Yarsuvat, gündemdeki mahkeme süreci ve kayyım iddialarına da değindi: “Mustafa Cengiz ve ekibi mahkemeye gidebilir. Adli sürecin durumuna göre yasal olarak gerekli olan seçim kararı çıkmazsa onu çözmek için biz de mahkemeye gideceğiz. Tüzüğün 87.22 maddesi uygulanmaz ise mahkeme sadece seçim için kayyum talebinde bulunabilir. Sürecin oraya gitmesini istemeyiz.”