Spor

Eski Fenerbahçeli futbolcudan yıllar sonra gelen "sulu derbi" itirafı: Galatasaray taraftarından özür dilerim

24 Aralık 2023 15:51

Galatasaray ile Fenerbahçe arasında 2007 yılında Ali Sami Yen Stadı'nda oynanan ve sahaya atılan yabancı maddeler nedeniyle hafızalara "sulu derbi" olarak kazınan derbiyle ilgili, sarı lacivertli takımın eski futbolcusu Can Arat'tan bir itiraf geldi.

Süper Lig'in 18. haftasında Fenerbahçe sahasında ezeli rakibi Galatasaray'ı ağırlayacak. Bu zorlu maç öncesi sarı lacivertlilerin eski futbolcusu Can Arat, çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Fanatik Gazetesi'ni verdiği röportajda derbi hakkında görüşlerini aktaran Can Arat yıllar sonra bir itiraf da yaptı.

Can Arat'ın açıklamaları şöyle:

"Kartal ve Buruk'un taktik savaşı olacak'

"Galatasaray'a baktığınızda Avrupa devlerine karşı oynadığı futbola göre kıyaslarsanız Fenerbahçe'den daha üstün oynar diyebilirdiniz ama derbilerin kaderleri farklı oluyor. Derbi için skor verme şansını çok düşük. Türkiye'de hayat duracak. Skoru belirleyecek şey İsmail Kartal ile Okan Buruk'un taktik savaşı olacaktır. Son yıllarda Galatasaray Kadıköy'de çok kazanmaya başladı. Buna Fenerbahçe'nin ciddi anlamda son vereceğini düşünüyorum ama yine söylüyorum skor verebilmek çok zordur. "

"Galatasaray taraftarından özür diliyorum"

2007 yılında Fenerbahçe'nin Ali Sami Yen Stadyumu'na şampiyon olarak gittiği olaylı derbiye de değinen Can Arat, yıllar sonra bir itirafta bulundu ve şunları söyledi:

"Şampiyon gitmiştik Ali Sami Yen'e, sanırım 2-1 kazanmıştık diye hatırlıyorum. Maçın öncesi bizim provoke etmemiz, özür diliyorum bütün Galatasaray taraftarından ama o dönemler gençliğin de verdiği bir bilinçsizlik var. Orada sahaya çıktık, resimler falan çekildik. Biraz onları ateşledik gibi ama biz de o ara şampiyonluğun da etkisiyle yaptık. Belki yıllar sonra geldi ama özür dilerim. Dediğim gibi o maçı unutamıyorum, maç sonu da çok iyiydi taraftarımızla kucaklaşmamız, bütün stadyum boşaldığında tekrar sahaya çıkıp Fenerbahçe tezahüratları yapmamız benim için çok değerliydi."