Gündem

Eski eşi tarafından şiddet gören Ayşe Özkaya: Ölmek istemiyorum

“4 yıldır eski eşimden kaçıyorum"

15 Ekim 2019 11:09

Eski eşi tarafından şiddet gören ve 4 kız çocuğu ile Adana’daki evini terk eden Ayşe Özkaya, “Her gün haberlerde kadın cinayetleri duyuyoruz, görüyoruz, bunlardan biri de ben olmak istemiyorum” dedi.

Ayşe Özkaya, eski eşinin kendisini pavyonlarda olarak çalışmaya zorladığını ve cezaevine girdiği sırada ilk fırsatta evden 4 kız çocuğu ile kaçtığını  belirtti. Eski eşiyle birlikte olduğu sırada sürekli şiddet gördüğünü ve bu nedenle yaralandığını ifade eden Özkaya, “4 yıldır eski eşimden kaçıyorum” diye konuştu. Özkaya eski eşinin 'insan ticareti' suçundan tutuklandığını söyledi. 

Hayati tehlikesinin olduğunu dile getiren Özkaya, “Polise sığındım. Ben yine bu insandan kurtulamıyorum. Bulduğu zaman ya beni öldürecek, ya benim çocuklarımı elimden alacak ve bu kişi yine aynı şekilde insan ticareti yapmaya devam edecek. Kendisi yıllarca bunu bana söyledi. Benim yanımda çocuklara da ‘Sizi satacağım, siz de çalışacaksınız’ dedi. İltica hakkımı kullanmak istiyorum. Sürekli şehir değiştiriyorum ama şehir değiştirmem hiçbir şey ifade etmiyor, beni buluyor. Her gün haberlerde kadın cinayetleri duyuyoruz, görüyoruz, bunlardan biri de ben olmak istemiyorum” ifadesini kullandı. (İHA)