Ekonomi

Eski Ekonomi Bakanı Prof. Dr. Işın Çelebi: Altın madenleri işletmelerini Eti Maden'e bağlamak lazım

22 Şubat 2024 15:43

Eski Ekonomi Bakanı Prof. Dr. Işın Çelebi, İliç'teki altın madeninde yaşanan göçük ile ilgili yaptığı konuşmada, " Altın madenciliğini bence Eti Maden'e vermek lazım. Eti Maden'in eski halini yeniden devreye sokmak lazım dedi. 
 
Eski Ekonomi Bakanı Prof. Dr. Işın Çelebi, NTV'de katıldığı program Erzincan İliç'teki altın madeninde 9 işçinin altında kaldığı toprak kayması ile ilgili değerlendirmede bulundu. Çelebi, altın madenciliği işletmelerinin Eti Maden'e verilmesi gerektiğini belirterek, şunları söyledi:
 
"Eti Maden çok deneyimli bir yapı. Tarihi ve mühendislik yapısı güçlü bir kurum. Çözüm üretmek lazım. Bütün bu altın madenleri işletmelerini Eti Maden'e bağlamak lazım. Yabancı sermayenin Erzincan'daki altın madeni şirketi olan yabancı sermaye '100 milyon dolar yatırım yaptım, 4.5 milyar dolar kar transfer ettim' diyor. Yani '1 koydum 40 aldım' diyor. Böyle bir kâr yok. Gene bu yabancı sermaye Eti Maden ile ortak olsun ama Eti maden işletsin, yatırımı kontrol etsin, yöre halkına zarar gelmesin ve Türkiye'nin menfaatleri korunsun. Bu konularda Eti Maden'in devrede olması lazım. Eti Maden'in eski halini yeniden devreye sokmak lazım."