Gündem

Eski Devlet Tiyatrosu yöneticisinden Tamer Karadağlı açıklaması: İstifalar 'tepki'den dolayı değil 'nezaket'ten dolayı verildi

22 Ağustos 2023 07:22

Sabah yazarı Tuğba Kalçık’ın bugün köşesinde, ismini açıklamadığı Devlet Tiyatrosu sanatçısı ve bir dönem de yöneticilik yapmış bir ismin, kurumun başına getirilen Tamer Karadağlı'ya ilişkin açıklamalarını aktardı.

Eski yönetici olan Devlet Tiyatrosu sanatçısı, "Devlet kurumlarında yeni bir genel müdür atandığı zaman bir önceki dönemde yöneticinin ekipleri nezaketen istifalarını genel müdüre sunarlar. Bu bir gelenektir. Sadece bizim kurumda değil, her devlet kurumunda böyle yapılır. Tamer Karadağlı da kuruma genel müdür olarak atanınca bir önceki dönemdeki genel müdürün de ekibi istifalarını sundu. Kararı Tamer Bey verecektir. Yani bu istifalar 'tepkiden dolayı değil nezaketten dolayı' verildi. Bunun yanı sıra şunu da söylemek isterim; Devlet Tiyatroları'na bugüne kadar bütün genel müdürler Cumhurbaşkanımızın imzasıyla atanmıştır. Seçilerek kimse gelmedi o göreve. Bazı basın organlarının yansıttığı gibi kurum içinde de herhangi bir tepki ya da huzursuzluk yaşanmıyor” dedi.

Röportajın tamamını okumak için tıklayın.

TIKLAYIN - Tamer Karadağlı’nın atanması Devlet Tiyatroları'nda istifa furyası başlattı

TIKLAYIN - Tamer Karadağlı'nın Devlet Tiyatroları Genel Müdürü olmasına tepki yağdı; "Hangi eseri sahneledi ya da oynadı?"

TIKLAYIN - Tamer Karadağlı Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü'ne atandı, eski Erzurum Valisi Okay Memiş, AFAD Başkanı oldu

TIKLAYIN |-Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü'ne getirilen Tamer Karadağlı, tepkilere ilk kez yanıt verdi