Gündem

Eski CHP Genel Başkan Yardımcısı Kuşoğlu: Ekrem Bey ve Özgür Özel'in Kemal Kılıçdaroğlu kompleksinden kurtulması lazım

"Kemal Beyle beraber çalışmış isimlerin tasfiye edilmemesi lazım."

31 Mayıs 2024 06:28

Önceki dönem CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yakın isimlerden eski CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kuşoğlu, CHP lideri Özgür Özel ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na yönelik dikkati çeken açıklamalarda bulundu.

Kuşoğlu, “Ekrem Bey ve Özgür Özel'in Kemal Kılıçdaroğlu kompleksinden kurtulması lazım. Kemal Beyle beraber çalışmış isimlerin tasfiye edilmemesi lazım. Gerek partide gerekse belediyelerde Kemal Beye yakın isimler görevden uzaklaştırılıyor. Umarım CHP başarılı olur, Kemal Beye ihtiyaç kalmaz" ifadelerini kullandı.

CHP 7. Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu katıldığı bir canlı yayında, "Beraber yola çıktığınız arkadaşlar, birlikte mücadele ettiğiniz, birlikte kavga verdiğiniz ve ‘İlla sen Cumhurbaşkanı adayı ol’ diyen arkadaşlar dönüp tam tersini yaparlarsa ne dersiniz? Bunu vatandaşın taktirine sunayım" demişti. Kılıçdaroğlu ayrıca, “Her kurumda, o kurumun kurallarına uymayan insanlar çıkar. O kurumdan tasfiye edilmeleri lazım. Eline hançer alıp da başka hesaplar yapanların, partiden uzaklaştırılması lazım. Eğer yeniden genel başkan adayı gösterirlerse o zaman en cesurlar bir adım öne çıksın diyeceğiz. Elinde hançer olanlar arkamda dursunlar hançerlerini soğutmasınlar” ifadelerini kullanmıştı.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ise tv100'de ekranlara gelen Candaş Tolga Işık ile Az Önce Konuştum programında bu sözleri üzerine alınmadığını ifade etmişti.

“Ekrem Bey ve Özgür Özel'in Kemal Kılıçdaroğlu kompleksinden kurtulması lazım”

TV100’den Gürkan Hacır ile Taksim Meydanı'nda konuşan Kuşoğlu, şunları söyledi:

"Kemal Bey parti siyasetine dönmez. Ülke siyasetini bırakmaz. Bu ülkeye karşı sorumluluğu var. Ekrem Bey ve Özgür Özel'in Kemal Kılıçdaroğlu kompleksinden kurtulması lazım. Kemal Beyle beraber çalışmış isimlerin tasfiye edilmemesi lazım. Gerek partide gerekse belediyelerde Kemal Beye yakın isimler görevden uzaklaştırılıyor. Umarım CHP başarılı olur, Kemal Beye ihtiyaç kalmaz"