Ekonomi

Eski Britanya Maliye Bakanı Kwarteng: Görevden alındığımı Twitter'dan öğrendim

Kwarteng, 'mini bütçe' tasarısından sonra Truss'ı uyardığını belirtti

11 Kasım 2022 14:33

38 gün Britanya Maliye Bakanlığı yaptıktan sonra görevden alınan Kwasi Kwarteng, "Görevden alındığımı Twitter'dan öğrendim" dedi. 

Kwarteng, İngiliz basınına verdiği demeçte eski Başbakan Liz Truss'ı uyardığını ancak 'mini bütçe' tasarısı nedeniyle özür dilemeyeceğini söyledi. Kwarteng, bakanlık döneminin kısa sürmesine neden olan tasarıyla ilgili "Geçmişe dönük baktığımda daha dengeli bir yaklaşım sergileyebileceğimizi düşünüyorum. Bence hedefimiz doğruydu. Ama çok hızlı bir şekilde çok fazla şey yapmaya çalıştık" dedi. 

Eski Maliye Bakanı, Truss'ı uyardığını belirterek "Mini bütçeden sonra Truss'a çok hızlı gittiğimizi, yavaşlamamız gerektiğini söyledim. O ise bana 'Yalnızca iki yılın var' yanıtını verdi. Ben ise 'Böyle gidersen senin de yalnızca 2 ayın var' dedim" diye konuştu.

Kwarteng, yaşananlardan dolayı üzgün olduğunu ancak özür dilemeyeceğini belirtti. Kwasi Kwarteng, görevden alınma süreciyle ilgili "Kendi başbakanlığını kurtarmak için doğru olan kararı aldığını düşündü. Ama ben Truss'ın kampanya döneminde söz verdiklerini gerçekleştiriyordum ve Maliye Bakanı'nın kovulması başbakanı zayıf bir pozisyona sokardı. Birçok kişi bana 'Sen görevden alındıktan sonra Truss dönemi bitti' demişti" ifadelerini kullandı.

Kwarteng, görevden alındığını Twitter'dan öğrendiğini sözlerine ekledi.