Dünya

Eski Britanya Başbakanı Liz Truss'ın telefonunun hacklendiği iddia edildi; "Yabancı yetkililerle yazışmaları sızdırıldı"

30 Ekim 2022 10:24

Eski Britanya Başbakanı Liz Truss’ın telefonunun dışişleri bakanı olduğu dönem hacklendiği iddia edildi. BBC’de yer alan habere göre, eski Britanya Başbakanı Liz Truss’ın cep telefonu, liderlik yarışı döneminde olduğu yaz hacklendi.

Truss’ın Ukrayna savaşı gibi konularla yabancı yetkililerle özel mesajlaşmalarının sızdırıldığı iddia edildi. 

İddiaların araştırılması çağrısında bulunan muhalefet, "Bu bilginin, Truss'un liderlik yarışında adaylığını korumak için halktan saklandığı ortaya çıkarsa, bu affedilemez." değerlendirmesinde bulundu.

Ana muhalefetteki İşçi Parti'sinin Gölge İçişleri Bakanı Yvette Cooper, "Düşman bir devletin böyle bir saldırısının ortaya çıkardığı, istihbarat ve güvenlik teşkilatlarımız tarafından son derece ciddiye alınacak önemli ulusal güvenlik sorunları var." açıklamasında bulundu.

Ayrıca, bu bilgilerin neden ve nasıl sızdırıldığına veya neden şu anda ortaya çıktığına dair ciddi güvenlik sorularının da olduğunu belirten Cooper, hükümetin, bu konuyu acilen araştırılması gerektiğini bildirdi.

Liberal Demokratlar'ın Dışişleri Sözcüsü olan milletvekili Layla Moran da iddia edilen hacklenmenin neden daha önce kamuya açıklanmadığına ilişkin endişelerini dile getirdi.