Dünya

Eski Beyaz Saray çalışanı desteğini çekti, Trump'ın yanıtı 'kafadan kontak' oldu

Anthony Scaramucci, 2020 seçimi için Trump'ın eski kabine üyelerinden oluşan bir muhalefet koalisyonu kuracağını açıkladı

19 Ağustos 2019 16:23

İki yıl önceye kadar Beyaz Saray İletişim Direktörlüğü yapan ve geçen hafta Donald Trump'tan desteğini çektiğini açıklayan Anthony Scaramucci, 2020 seçimi için Trump'ın eski kabine üyelerinden oluşan bir muhalefet koalisyonu kuracağını açıkladı. Trump, Scaramucci'nin açıklamalarının ardından eski İletişim Direktörü'ne "kafadan kontak" dedi. 

CNN'de bir programa katılan Scaramucci, "Benimle aynı düşüncede olan insanlardan bir ekip oluşturacağım. Bu 'Asla Trump değil' denilen bir durum değil ama herkes biliyor ki bu adam dengesiz. İçerideki ve dışarıdaki herkes biliyor. Bakalım uygun bir alternatif bulabilecek miyiz" dedi. 

Eski kabine üyelerini toplamaya başladığını söyleyen Scaramucci, "Sonbahar ortasına doğru isimlerini açıklamaya başlayacağım" dedi. 

Scaramucci'nin programda yaptığı açıklamaya Trump'ın yanıtı Twitter'dan geldi. Trump, "Anthony Scaramucci, eski adaylar tarafından ezilen ve maalesef kendini benim kampanyama yamayan oldukça dengesiz bir kafadan kontak. Onu 11 günlük beceriksizliğine kadar tanımıyordum. Çalışanları taciz etti ve kovuldu. 

Geçenlerde benimle ilgili güzel bir kitap yazmıştı. Şimdi o kitap yalan mı? Eşinin kendini deli ettiğini söylüyordu. Boşandı. O bir akıl hastası, onu etrafımda istemedim. Şimdi yalan haberciler onu dostummuş gibi gösteriyor" 

Scaramucci, geçen hafta Trump'ın 2020 seçim kampanyasında destek vermeyeceğini açıklamıştı.