Eski Bakırköy Belediye Başkanı Kemal Naci Ekşi’nin kendi imkânlarıyla yaptırıp Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağışladığı ve yıllardır anadolu liseli olarak hizmet veren okul, imam hatip yapıldı. Okulun adının da Ümmü Mihcen olarak değiştirilmesine Ekşi, "Yetkililere sesleniyorum, okuluma ve ismime dokunmayın, haksızlık yapmayın ve beni üzmeyin" sözleriyle tepki gösterdi.
Sözcü yazarı Necati Doğru'ya tepkisini bir mektupla anlatan Ekşi, "Civarda 8 adet İmam Hatip okulu varken ve okullar kontenjanlarını bile dolduramıyorken böyle bir uygulamaya niçin gidildiğini bir türlü anlayamıyorum ve yorumlayamıyorum" dedi.
Ekşi'nin mektubu aynen şöyle:
“1984-1989 yılları arasında Bakırköy Belediye Başkanlığı yaptım. O yıllarda hizmet verdiğim bugünkü 10 ilçeden; Bakırköy, Bahçelievler, Bağcılar, Güngören, Esenler, Sultangazi, Küçükçekmece, Avcılar, Beylikdüzü, Başakşehir ve biri de Bağcılar ilçesiydi. O gün Bağcılar'da okul sorunu çok büyüktü. Kendimi sorumlu hissediyordum. Ailemin ve çevremin katkısı ile 32 derslik bir okul binası yaptırdım ve Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağışladım. Ben okulu şarta bağlı yani ismim verilsin diye yaptırmadım. İhtiyaç olduğu için yaptırdım. Zamanın İstanbul Valisi muhterem Nevzat AYAZ gıyabımda okula benim ismimi vermeyi uygun görmüş, adımın okula verildiğini açılış töreni sırasında öğrendim. Dr. Kemal Naci EKŞİ Anadolu Lisesi. 1988 yılında tarafımdan yapılan bina 2008 yılına kadar 20 yıl hizmet verdi. Şimdi Milli Eğitim, son derece başarılı 31 yıldır hizmet veren bir kurum niteliği kazanmış bu okulu, Anadolu Lisesi olmaktan çıkarıyor ve Kız İmam Hatip okuluna çeviriyor. Civarda 8 adet İmam Hatip okulu varken ve okullar kontenjanlarını bile dolduramıyorken böyle bir uygulamaya niçin gidildiğini bir türlü anlayamıyorum ve yorumlayamıyorum. Bana verilen bilgiye göre 2 ayrı müfettiş raporu bu uygulamanın gereksiz ve yanlış olduğunu ortaya koymuş olmasına rağmen, değişiklikteki ısrarın arkasındaki güç kimdir niyedir araştırmaya değer bir konu. Biz raporlara ulaşamıyoruz. Okula Ümmü MİHCEN adı verilmiş. İsmimi mevcut binadan alıp uzakta mezarlık yanındaki bir ilkokul binasına taşıyorlar. Böyle bir değişikliğe asla razı değilim. Bu muhterem hanımefendinin adının bir okula verilmesine karşı değilim, adı isimsiz bir okula veya yeni yapılacak bir okula verilebilir. Eğitimin önemini bilen bir kişiyim. Memleketim Arapgir'de yine ailemin ve arkadaşlarımın katkısı ile 10.000 m2 kapalı alanı olan “Arapgir Meslek Yüksek Okulu” binasını yaptırıp İnönü Üniversitesi'ne hibe ettik. 6000 nüfuslu Arapgir'de 1200 öğrenci eğitim görüyor. Arapgir'in sosyolojisine ve ekonomisine önemli bir katkı sağlıyor. Malatya Eğitim Vakfı'nın, İnönü Üniversitesi Vakfı'nın, Turgut Özal Üniversitesi Vakfı'nın, Bakırköy Spor Vakfı'nın kurucularındanım. Bu vakıflarda yönetici olarak ve burs vererek hizmette bulunmaya devam ediyorum. Türk Milli Olimpiyat Komitesi üyesiyim ve Türk Böbrek Vakfı'nın Mütevellisi ve Danışma Kurulu üyesiyim. Yani eğitim, sağlık ve spor konusunda gücüm yettiği kadar gençlerimize yardımcı olmaya çalışıyorum. Beni devlet parasız yatılı okuttu. Okuduğum okullarda hem sınıf hem de okul birincisiydim. Karşılığını vermek istiyorum. Yetkililere sesleniyorum, okuluma ve ismime dokunmayın, haksızlık yapmayın ve beni üzmeyin. Ayıptır, günahtır ve yanlıştır.
Dr. Kemal Naci EKŞİ”