Dünya

Eski Avustralya Başbakanı siyaseti bırakacağını açıkladı

Morrison, başbakanlık dönemi içinde kendisini gizlice çeşitli bakanlık pozisyonlarına da atadığı için tarihi eleştirilerin hedefi olmuştu

23 Ocak 2024 09:18

T24 Dış Haberler

Avustralya'nın eski Başbakanı Scott Morrison, özel sektöre geçmek için parlamentodan ayrılacağını açıkladı. İlk kez 2007'de seçilen Morrison, 2018'den 2022'ye kadar ülkenin lideri olarak görev yaptı.

Morrison yaptığı açıklamada, "Ülkemiz için çok zorlu bir dönemde dört yılı Başbakan olmak üzere on altı yıldan fazla parlamentoda görev yaptıktan sonra artık özel hayatıma dönme zamanı geldi" dedi. 

Morrison, Hint-Pasifik'teki güvenlik konuları ile ilgili Asya çapında "stratejik danışmanlık rolleri" üstleneceğini açıklarken, "kilisede daha aktif olmayı ve ailesiyle vakit geçirmeyi sabırsızlıkla beklediğini" de sözlerine ekledi.

Eski başbakan, 2022'de, salgın sırasında kendisine verdiği gizli yetkiler nedeniyle Avustralya parlamentosu tarafından ağır eleştirilerin hedefi oldu. Morrison, kendisini sağlık, maliye, hazine ve içişlerinden sorumlu ortak bakan yapma kararının, ülkenin yararına olacağı açıklamasını yapmıştı.