Gündem

Eski Avrupa Konseyi Protokol Şefi Muammer Topaloğlu, boğularak yaşamını yitirdi

26 Temmuz 2022 08:51

Eski Avrupa Konseyi Protokol Şefi Muammer Topaloğlu, tatil yaptığı Bodrum’da boğularak yaşamını yitirdi.

7 Aralık 1971 ile 31 Mart 2008 tarihleri arasında Avrupa Konseyi'nin merkezi Strazburg'da protokol şefi olarak görev yapan ve emekli olduktan sonra eşi ile birlikte Gündoğan Mahallesi'ndeki Cennet Evler Sitesi'ndeki yazlığına yerleşen evli ve iki çocuk iki torun sahibi 80 yaşındaki Muammer Topaloğlu bugün denize girdi. Deniz maskesi takarak bir miktar açılan Topaloğlu bir süre sonra su yüzeyinde hareketsiz kaldı.

Eşi yardım istedi

Eşinin bağırarak yardım istemesi üzerine site sakinlerinin yardım ederek sahile çıkardığı Topaloğlu'na yine ilk müdahaleyi tatilde bulunan bir doktor yaptı. Gelen ambulans ile Bodrum Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Topaloğlu kurtarılamayarak yaşamını yitirdi.

Kalp krizi ihtimali

Bir süre önce kalp ameliyatı geçirdiği belirtilen Topaloğlu'nun yine kalp krizine bağlı boğulma geçirmiş olabileceği belirtilirken, cenazesi otopsi için Muğla Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. Jandarma olayla ilgili soruşturma başlattı.

Muammer Topaloğlu kimdir?

Evli 2 çocuk, 2 torun sahibi adamın bir süre önce kalp ameliyatı olduğu öğrenildi. Topaloğlu’nun geçirdiği kalp krizinin ardından boğulduğu sanılıyor.

Uluslararası memurluktan 10 sene önce emekli olan Muammer Topaloğlu’nun yaklaşık 30 sene Avrupa Konseyi’nin merkezi Strazburg’da protokol şefi olarak görev yaptığı öğrenildi.