Politika

Eski AKP Milletvekili Ünsal’dan “Beka seçimi” yorumu: Allah'ın kudretinden şüphe duyan insanın söyleyeceği bir şey

Ünsal, Türkiye'nin bir kişiye mahkum olmadığını söyledi

31 Ocak 2019 18:47

Eski AKP Milletvekili Ahmet Faruk Ünsal, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin “beka seçimi ” açıklamasını eleştirdi. Saadet Partisi'nden Adıyaman Belediye Başkan adayı olan Ünsal, “Bu söylem Allah'ın kudretine dair ciddi olarak şüphe duyan bir insanın söyleyeceği bir şey” değerlendirmesinde bulundu.

Eski AKP Milletvekili ve Akil İnsanlar üyeliği de yapan Ahmet Faruk Ünsal, TV5’te yayınlanan Çağlar Cilara'nın programında Cumhurbaşkanı Erdoğan ve MHP lideri Bahçeli'nin 'beka seçimi' söylemini değerlendirdi.

Ünsal, "Peygamberimiz de hayatını kaybetti, o da bu dünyadan çekilip gitti. Allah'ın rahmeti, Allah'ın bereketi bir kişiye tapu edilmiş bir şey değildir. Bu söylem Allah'ın kudretine dair ciddi olarak şüphe duyan bir insanın söyleyeceği bir şey. Türkiye 85 milyonluk nüfusa sahip, Türkiye'de çok iyi yetişmiş kadrolar var. Türkiye bir kişiye mahkum değil, Türkiye'nin çok ciddi anlamda yetişmiş kadroları var"  dedi.

ABD ile yaşanan rahip Andrew Craig Brunson krizi nedeniyle dolar kurunun ikiye katlandığını ve şirketlerin konkordatoya başvurduğunu söyleyen Ünsal, isim vermeden Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ı eleştirdi. Ünsal, yaşanan ekonomik kayıptan dolayı Erdoğan’ın hesap vermesi gerektiğini ileri sürdü.