Gündem

Eski AKP milletvekili Turhan Çömez siyasete döneceğini açıkladı, iktidarın "Sedat Peker" planı hakkında konuştu: Erdoğan’ın lehine olur

23 Eylül 2022 11:07

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eski doktoru ve danışmanı Turhan Çömez, gazeteci Tuba Emlek’in Youtube kanalındaki "Ne Oluyor" programında dikkati çeken açıklamalarda bulundu. AKP iktidarının organize suç örgütü lideri Sedat Peker’i Türkiye’ye getirerek seçim için bir başarı hikâyesi yazmak istediğini belirten Çömez, öte yandan siyasete de geri döneceğini açıkladı.

Gazeteci Tuba Emlek’in YouTube kanalında hazırlayıp sunduğu ‘Ne Oluyor’ programına konuk olan AKP eski Milletvekili Turhan Çömez, Sedat Peker’in durumuna ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Sedat Peker'in avukatı Ersan Barkın, "Interpol tarafından sadece 'savunması alınmak üzere' çıkarılan kırmızı bültenin, 'tüm dünyada aranıyor' biçiminde kapsamının genişletildiğini açıklamıştı. Çömez, “Hükûmet, Peker’in Türkiye’ye getirilmesini çok fazla istiyor. Bunu yapabilirse eğer, ihtimal vermiyorum, kendi hanesine çok büyük artı yazar. Birincisi Peker’in yapacağı birçok açıklamanın üzeri örtülür. İkincisi AKP çevreleri Erdoğan’ı her fırsatta ‘Dünya Lideri’ olarak tanıttığı için bakın ‘Erdoğan masaya yumruğunu vurdu ve istediğini yaptırdı’ diyebilir. Bunu da bir oya tahvil edebilir, bu da Erdoğan’ın lehine olacaktır” şeklinde konuştu.

“Hükûmet, muhalefeti en zayıf hissettiği an erken seçime gidebilir”

Erken seçim iddialarına cevap veren Çömez, “Hükûmet, muhalefeti en zayıf hissettiği an erken seçime gidebilir. Bu küçük bir ihtimal olsa da hükümetin kafasında hala var. Eğer muhalefeti zayıf, parçalı bulursa ve kendisini en güçlü hissederse o dönemde bir erken seçime gidebilir. O yüzden bütün tuşlara birden basıyor, bütün kontrolü elinde tutmak istiyor ve kendi iktidarına hasar oluşturabilecek her argümanı ortadan kaldırmak istiyor. Sedat Peker de bunlardan bir tanesi” ifadelerini kullandı.

"Ünsal Ban'ın teknesiyle Türkiye'den bazı FETÖ'cü isimlerin kaçırıldığına dair kulağıma içeriden çok önemli iddialar geldi"

Ayrıca Çömez, yine Peker'in iddiaları arasında ismi geçen AKP milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu ile boşanma süreciyle gündeme oturan Ünsal Ban'la ilgili şunları söyledi:

"Ünsal Ban THK' Üniversitesi'nin rektörü. Rektör olmadan önce kendisi onlarca soruşturması var bu soruşturmalar sümen altı edilmiş ve rektör olarak buraya getirilmiş. Rektör olduğu dönemde 300 milyon liralık bir zarara uğrattığı iddia ediliyor kurumu. Üniversitede görev yaptığı dönemde FTÖ okullarında çok sayıda öğrenci getirilmiş ve bu öğrencilere pilotluk eğitimi verilmiş. Unutmayın 15 Temmuz'da  bu ülkede pilotların hangi gi rolü üstlendiğini tekrar hatırlayalım. Bununla beraber Ban'ın üniversiteden çok sayıda kişiye sahte evraklar düzenleyerek mezuniyet belgesi verdiği ortaya çıktı. Hatta öyle isimler var ki benim ulaştığım, AKP'li yöneticisi Ünsal Ban'la birtakım grift ilişkilere gitmiş insanlara da Ünsal Ban buradan sahte diplomalar vermiş AKP'liler. Umarım savcılar araştırma yaparlar. Öte yandan  Ünsal Ban'ın gerek eski karısı gerek çocukları üzerine aldığı  mülkler var. İnanılmaz, milyonlarca dolarlık araziler var. Bunların hepsinin kayıtları var. Ban'ın şoförü olan aynı zamanda Taşkesenlioğlu'nun danışmanı olan isim üzerine Mengen'de aldıkları bugün bedeli 200 bin milyon lirayı aşmış geniş araziler, alışveriş merkezleri var. Çok vahim şeyler dönüyor. Geçtiğimiz aylarda Ankara'da almış oldukları bir otel var. Ünsal Ban'ın İngiltere'de Malta'da kurduğu şirketler. Yine Malta bandralı bir yat ülke gündemine geldi Almanya'dan aldılar bunu. Bu yatla ilgili bana gelen yine çok vahim iddialar var. Bu yatla Türkiye'de bazı FETÖ'cü isimlerin kaçırıldığına dair  çok önemli iddialar geldi. Ki içeriden gelen bilgiler bunlar. Açıkça çağrı yaptım savcılara lütfen bu yatın gidiş gelişlerini inceleyin diye. Ama tabii duvar! "

"Kayıtsız kalmak istemiyorum, siyasete dönmem konusunda yoğun ilgi var, her şeyi bırakmaya hazırım"

Öte yandan Çömez, siyasete geri döneceğini ise şu sözlerle duyurdu:

“Türkiye bir geçiş dönemi yaşıyor. İnancıma göre de bir devir kapanıyor. Bu ülkenin yurtsever insanları bir devri kapatıp, yeni bir devir açacaklar. Bu süreçte de ben kayıtsız kalmak istemiyorum. Yarın vicdanımla baş başa kaldığımda, çocuklarımın yüzüne baktığımda ülkemin değişimine ve dönüşümüne yürekten destek oldum demek için çok sık geliyorum. Kendi bölgem Balıkesir’den de yoğun ilgi ve talep de var, siyasete dönmem konusunda. Buradaki yılların düzeni ve hekimliğim de var ama her şeyi bırakmaya hazırım.”

Hangi partide siyasete girecek?

Çömez, "Hangi parti olmazı konuşalım. Bir kere Cumhur İttifakı olmaz. Bir kere elimizin tersiyle onu itiyoruz. Toplum da sandıkta itecek. HDP ile olmaz kesinlikle. Onun dışında bugün Türkiye'nin istikbali için adım atan 6'lı masa ve onun dışındaki muhalif partilerin hepsini tabii ki gönülden destekliyorum. Süreç içerisinde siyasette var olmak durumundayım. Bunu bir sorumluluk olarak görüyorum" diye konuştu.